Глава оборонного комітету Бундестагу побажав ЗСУ успіху на Курському напрямку

Глава оборонного комітету Бундестагу побажав ЗСУ успіху на Курському напрямку

Укрінформ
Глава оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер не бачить проблем з використанням ЗСУ переданої їм німецької зброї на території Курської області, а самим ЗСУ бажає успіху.

Про це політик написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Той, хто починає загарбницьку війну проти сусідньої країни, перетворює свою національну територію на зону бойових дій. Атака України на Курськ є цілком законною і обґрунтованою з військової точки зору», - написав парламентарій.

За його словами, це змушує Росію відвести війська зі Сходу України.

Фабер зауважив, що цією операцією Україна доводить свою дієздатність. Це також показує російському населенню, що загарбницька війна їхнього диктатора стосується і громадян РФ, а не лише українців.

«В інтересах Росії та росіян має бути припинення загарбницької війни. Залишається лише побажати українським захисникам удачі, в тому числі під Курськом. Чим вони успішніші, тим скоріше в Кремлі зрозуміють, що вони нічого не зможуть виграти в Україні. Це і тільки це може призвести до зміни мислення агресора», - підкреслив глава оборонного комітету.

Він зазначив, що Україна може зупинити загарбницьку війну Путіна, відправивши війська окупантів додому. Цього вже вдалося досягти на половині окупованих територій. Фабер також наголосив на необхідності передачі Україні більше боєприпасів і артилерії, а також засобів ураження більшої дальності - як от німецькі ракети Taurus.

Депутат згадав, що цього року мав змогу поспілкуватися з одним з українських командирів, підрозділи якого знаходяться під тиском, і той підкреслив саме потребу в більшій кількості боєприпасів. Пілоти, з якими німецький політик також поспілкувався, назвали три речі, необхідні для перемоги: Taurus, західні винищувачі, такі як F16, і більше ППО.

Виданню WAZ Фабер заявив, що не бачить проблем у використанні українцями переданої Німеччиною бронетехніки. «Це вже українська зброя. Це стосується всієї техніки, включно з Leopard 2», — сказав політик. Даних про основні бойові танки поки немає, але російська сторона стверджує, що в Курській області використовуються бронемашини Marder.

Читайте також: Ракети для F-16, ППО і Taurus: глава оборонного комітету ЄП закликала посилити допомогу Україні

Як повідомлялося, Київ звернувся до Берліна з проханням про ракети Taurus в травні минулого року. Попри заклики чималого числа політиків, питання блокується на рівні відомства канцлера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-