У Макіївці на Луганщині через обстріли не вцілів жоден будинок - ОВА

Російська армія минулої доби, 8 серпня, завдала ударів по прифронтових Невському та Макіївці Луганської області з артилерії, безпілотників і РСЗВ, зруйнований будинок.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

За словами начальника Луганської ОДА Артема Лисогора, російські загарбники поступово перетворюють деокуповані села Луганщини на руїни.

«У Макіївці не вцілів жоден будинок. У Невському теж практично кожне домоволодіння зазнало пошкоджень різного ступеня. Останнім часом житло селян палає майже щодня. Учора в Невському стався черговий такий випадок. Також вдалося доставити до Невського та Новолюбівки тижневий запас хліба, роздали його людям. На евакуацію ніхто з них поки не наважився», - поінформував він.

Прифронтові Невське та Макіївку росіяни обстрілювали з артилерії різних типів та застосовували безпілотники. Двічі вдарили по Макіївці з РСЗВ.

Читайте також: В атаках поблизу Макіївки і Невського ворог застосував безпілотники та артилерію - Лисогор

Оборону українських захисників російські війська намагалися прорвати поблизу цих двох населених пунктів та у Серебрянському лісі. Проте їхні спроби виявилися невдалими.

За інформацією ОДА, на тимчасово окупованих територіях загарбники продовжують нищити все українське. В Біловодську росіяни закрили музей Петра Шевченка (Біливоди) у школі, де навчався журналіст і поет.

Експонати місцевим все ж вдалося зберегти.

Петро Шевченко працював кореспондентом «Київських відомостей» на Луганщині, писав вірші українською мовою під псевдонімом Петро Біливода. Загинув у 1997 році в Києві за невідомих обставин. Поховали його в Луганську.

Як зазначається, луганчани, які залишилися на тимчасово захопленій території, обурені діями тих, хто займається так званою «націоналізацією» нерухомого майна. Посилаючись на відповідний «закон», до переліку «віджатого» житла вони включають і те, де накопичилася заборгованість за користування комунальними послугами.

«Вже непоодинокими є випадки, коли до списку потрапляли квартири і будинки, господарі яких не встигли вчасно сплатити поточні рахунки за попередні місяць-два. Шантаж місцевого населення триває», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Біля Невського та Макіївки точаться запеклі бої, залишатися там небезпечно - Лисогор

Як повідомляв Укрінформ, із тимчасово захопленої частини Луганської області на підконтрольну українському уряду територію вдалося евакуювати ще двох цивільних, які не могли самостійно звідти виїхати.