В атаках поблизу Макіївки і Невського ворог застосував безпілотники та артилерію - Лисогор

В атаках поблизу Макіївки і Невського ворог застосував безпілотники та артилерію - Лисогор

Укрінформ
У Луганській області минулої доби в атаках поблизу Макіївки та Невського ворог застосував понад 70 безпілотників, а також артилерію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Луганська обласна державна адміністрація.

«Окупанти тиснуть на Лиманському та Сіверському напрямках, де здійснили 33 атаки за добу. Їхні цілі – Білогорівка, Макіївка, Невське, Серебрянський ліс – на сьогодні недосяжні. Атаки ворога відбиті», - зазначив начальник Луганської ОДА Артем Лисогор.

За його словами, загарбники продовжують бити по звільнених селах. Найбільш активно ворог застосовує безпілотники – 72 у бік Макіївки та Невського, а також ствольну і реактивну артилерію – загалом 36 обстрілів.

За даними Луганської ОДА, російські загарбники за два роки двічі зробили безхатченками людей, які залишилися в окупації. «Спочатку, у 2022-му, росіяни силоміць вивезли вглиб Луганщини дві категорії осіб. Серед них ті, хто залишився без даху над головою після штурмових дій окупантів, а також ті, на чиї домівки ворог поклав око. У пунктах тимчасового розміщення у сільських районах, зокрема Старобільському, їм надавали одну кімнату на декількох. Дозволили їм там залишитися до кінця серпня. Далі – без допомоги Росії».

Читайте також: Біля Невського та Макіївки точаться запеклі бої, залишатися там небезпечно - Лисогор

Як зазначається, у так званій «ЛНР» спостерігається тенденція багатомісячної затримки заробітної плати на державних і комунальних підприємствах. «Гроші почали зникати не коли мало бути важко, а у той час, коли міжбюджетні відносини РФ з окупованими територіями стали більш-менш налагодженими. Черговий випадок – транспортне управління у Сорокинському районі, де заборгованість перед працівниками склала сім місяців», - додали у Луганській ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованій російськими військами території Луганської області продовжують вирувати лісові пожежі. За добу там займається по 100 га території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-