Агента РФ, що «зливав» ворогу позиції ЗСУ під Покровськом, засудили до 13 років в'язниці

Колаборанта, який працював на російську розвідку і здавав ворогу вогневі позиції артилерії ЗСУ на Покровському напрямку, засудили до 13 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

За даними слідства, місцевий житель із власної ініціативи вийшов на розвідку РФ через прокремлівські Телеграм-канали, бажаючи "співпрацювати".

"Зловмисник «зливав» агресору місця базування Сил оборони на Донеччині. Найбільше агресора цікавили координати опорних пунктів та вогневих позицій артилерії ЗСУ на найгарячішому напрямку фронту - Покровському", - зазначають у спецслужбі.

Згідно з її інформацією, для отримання даних зловмисник автостопом об’їжджав прифронтові селища, де фіксував геолокації українських військ. Звітував про свої вилазки російській розвідці через «зв’язкових» - бойовиків угруповань РФ, які воюють на східному фронті.

Для передачі розвідданих зрадник використовував голосові повідомлення у популярному месенджері.

Контррозвідка СБУ затримала колаборанта під час спецоперації в Покровському районі у травні. Під час обшуку в його помешканні вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

Читайте також: На Харківщині викрили залізничника, який «зливав» росіянам рух ешелонів ЗСУ

Суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, надання збройним формування держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ) і призначив йому 13 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Як повідомлялося, Служба безпеки України затримала священника УПЦ (МП), який був агентом російської розвідки і готував удар по ешелонах Сил оборони у Харківській області.

Фото: СБУ