Прорвали кордон і взяли пів сотні полонених: як ЗСУ пройшли пункт пропуску «Суджа»

Відео

Бійці 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України 6 серпня захопили у полон понад 50 російських військових у Курській області.

Про це у Фейсбуці повідомив Генеральний штаб Збройних сил України та оприлюднив відповідне відео.

"Більш як пʼятдесят полонених росіян в Курській області, знищений прикордонний пункт пропуску та прорвана лінія оборони ворога. Саме такими є результати українських десантників після перших годин з початку військової операції на Курщині", - заявили у Генштабі.

Підійшовши до прикордонного пункту пропуску "Суджа", штурмові групи 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ отримали підтримку артилерії та важкої бронетехніки.

Читайте також: Десантники показали перші години наступальної операції у Курській області

"Зустрівшись із шквальним вогнем українських артилеристів та побачивши українські танки на території прикордонного пункту, росіяни ухвалили вірне рішення - вивісити білий прапор і здатись українським воякам, попрямувавши разом із своїми пораненими в бік українського кордону", - ідеться у повідомленні.

У Генштабі наголосили, що "галицькі десантники рекомендують російським солдатам здаватись, обираючи життя, а не безглузду смерть".

Читайте також: Росія створила неефективну структуру для відповіді на операцію ЗСУ у Курській області - ISW

Як повідомлялося, Збройні сили України взяли під свій контроль понад тисячу квадратних кілометрів території Курської області з десятками населених пунктів.

15 серпня Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури. Її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

За даними британського видання The Independent, у ході операції в Курській області ЗСУ могли взяти в полон близько 2000 російських військових.