Росія створила неефективну структуру для відповіді на операцію ЗСУ у Курській області - ISW

Росія створила неефективну структуру для відповіді на операцію ЗСУ у Курській області - ISW

Укрінформ
Кремль і російське військове командування створюють складну і поки що неефективну структуру для відповіді на українську операцію у Курській області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Днями міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов оголосив про створення при Міноборони Росії «координаційної ради» з військових питань та питань безпеки в Бєлгородській, Брянській і Курській областях. За його словами, ця рада має на меті покращити підтримку російських сил, що прикривають державний кордон, а також буде здійснювати нагляд за «ефективним забезпеченням» матеріально-технічними засобами, координацією між силами, що реагують на загрози вздовж державного кордону, інженерним облаштуванням території та військово-медичним забезпеченням.

В ISW зауважують, що Володимир Путін поставив перед Міноборони, ФСБ і Росгвардією в Курській області завдання, які частково дублюються, і ці структури поки що не зробили помітних кроків для встановлення більш чіткого розподілу обов'язків.

Читайте також: Десантники показали перші години наступальної операції у Курській області

«Затримка зі створенням складної російської структури в Курській області продовжує підкреслювати той факт, що Кремль не зміг передбачити можливість значного українського вторгнення в Росію… Вторгнення України в Курську область, ймовірно, розширить уявлення Кремля про те, якого типу українські операції можливі вздовж кордону, і підкреслить, що Путін і Кремль страждають від стратегічного браку уявлень», - йдеться в огляді.

Аналітики припускають, що Кремль має більш скоординований підхід до забезпечення свого контролю над російським інформаційним простором, ніж до вирішення військових проблем, зокрема у Курській області.

Читайте також: «Повільна і розсіяна»: генерал Каволі оцінив реакцію Росії на Курську операцію

Водночас в ISW вважають, що російські сили зберігають відносно високий темп наступу в Донецькій області, і це засвідчує, що російське військове командування продовжує вважати пріоритетом просування на сході України.

Як повідомлялося, наступальна операція Сил оборони в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 15 серпня заявив, що за попередню добу українські війська на окремих напрямках у Курській області РФ просунулись від 500 м до 1,5 км, відбили три контратаки противника та продовжують ведення наступальних дій.

Взято під контроль 1150 кв. км території та 82 населені пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-