«Повільна і розсіяна»: генерал Каволі оцінив реакцію Росії на Курську операцію

«Повільна і розсіяна»: генерал Каволі оцінив реакцію Росії на Курську операцію

Укрінформ
Росія намагається сформувати реакцію на операцію України в Курській області, але поки що вона була повільною і розсіяною.

Таку думку висловив головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі під час події Ради з міжнародних відносин (CFR) 15 серпня, передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

На його думку, така реакція пов’язана з кількома факторами. По-перше, це відсутність розуміння, хто мусить бути відповідальним за бойові дії всередині Росії. По-друге, відсутність вивільнених військ, які РФ може залучити проти операції у Курській області.

“Росія досі збирає докупи реакцію на вторгнення України. Поки що це була тільки доволі повільна і розсіяна реакція. Частково це тому, що РФ не встановлює, хто має повноваження. Міністерство оборони відповідальне за воєнні дії всередині України, але ж не всередині Росії, правильно? Тобто це мало б бути Міністерство внутрішніх справ", - аналізує генерал.

Водночас у Росії немає вільних сил, які вона може перекинути на Курщину. "Рівень залученості та частки російських наземних сил, які знаходяться в Україні, дуже суттєвий”, – вказав головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі.

Читайте також: Курський рейд ЗСУ: що про це можна об'єктивно сказати на 10 день

Каволі наголосив, що підрозділи, які залишилися в Росії та можуть протистояти подібній проблемі – військові строкової служби, котрим у теорії та юридично заборонено воювати в Україні. Відповідно, за його словами, йдеться не про ті бойові одиниці, від яких можна очікувати найшвидшої реакції.

Головком сил НАТО в Європі сказав, що російська влада перекинула в Курський регіон багато повітряних сил, але невідомо, скільки б уде залучено наземних військ, і який ефект це матиме.

“Деякі підрозділи прибули зі Сходу України, щоб вести бій. Очевидно, їм віддадуть перевагу, у порівнянні з підрозділами з інших місць. Думаю, що Росії доведеться ухвалювати рішення з їх сторони щодо часу та щодо наявності військ”, – наводить Голос Америки слова Каволі.

Читайте також: У Білому домі підтвердили, що Росія перекинула частину військ у Курську область

Відповідаючи на запитання про стан української армії, генерал відзначив що всупереч проблемам, котрі поставали перед ЗСУ, він був вражений інноваціями, які Україна продемонструвала у військовому, технічному та тактичному плані.

“Думаю, ми бачимо дещо (з цього – ред.) під час наступу у Курській області. Тож, безперечно є виклики, але Україна точно має здатність їх подолати”, – зауважив Каволі, підкреслюючи швидку та тверду реакцію союзників у підтримці оборони України.

“За останні декілька років це було абсолютно чудово, що Україна змогла зробити за сприяння, можливо, 50 різних країн світу, які добровільно об’єдналися, щоб допомогти їм у їхній боротьбі”, – резюмував головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі.

Читайте також: Кількість військових РФ, полонених у Курській області, може сягати до 2000 - The Independent

Як повідомляв Укрінформ, головком Олександр Сирський заявив, що за попередню добу українські війська на окремих напрямках у Курській області РФ просунулись від 500 м до 1,5 км, відбили три контратаки противника та продовжують ведення наступальних дій.

Взято під контроль 1150 кв. км території та 82 населені пункти.

Фото: U.S. Army

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-