У Білому домі підтвердили,  що Росія перекинула частину військ у Курську область

У Білому домі підтвердили, що Росія перекинула частину військ у Курську область

Укрінформ
Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Російська Федерація перекинула певну кількість військових ресурсів у Курську область, проте скільки саме - невідомо.

Як передає Укрінформ, про це Кірбі заявив в інтерв’ю MSNBC, відповідаючи на запитання, чого слід чекати від «збентеженого і розлюченого» Путіна після взяття українськими військами значної кількості населених пунктів на території Курщини.

«Ми бачили, як росіяни відреагували (на військову операцію ЗСУ, – ред.), перекинувши певну кількість військової сили й ресурсів у район Курська», – сказав він.

При цьому радник зауважив, що незрозуміло, скільки саме сил росіяни збираються туди перекидати, «які їхні наміри, що вони збираються робити - як і те, що роблять українці».

Читайте також: Курський рейд ЗСУ: що про це можна об'єктивно сказати на 10 день

За словами Кірбі, США спілкуються з українською стороною «в режимі реального часу».

«Ми хочемо краще зрозуміти, що там відбувається. Тим часом ми продовжимо пильнувати, щоб Україна мала зброю і можливості, необхідні їй для самозахисту», – додав представник Білого дому, пообіцявши, що протягом наступних тижнів буде оголошено про нові пакети військової допомоги.

Читайте також: Бійці СБУ взяли в полон одразу 102 російських військових на Курському напрямку - джерело

Як повідомлялося, Збройні сили України взяли під свій контроль понад тисячу квадратних кілометрів території Курської області з десятками населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-