У Росії через брак кадрів у «мотострілки» списали військових із Космічних сил - ЗМІ

Через кадровий голод у мотострілки в Росії списали військових із підрозділів Військово-космічних сил РФ, включаючи станції попередження про ядерний удар та полки важких бомбардувальників.

Як передає Укрінформ, про це Важные истории розповіло джерело, знайоме із ситуацією в підрозділах ВКС.

Зазначається, що мотострілковий полк із військовослужбовців ВКС РФ, включаючи офіцерів, створили у травні-червні 2024 року. Його включили до так званої групи прикриття кордону угруповання «Північ». Полк фактично не має пункту постійної дислокації, а до прикордонних районів піхота ВКС прибула за кілька тижнів до операції ЗСУ в Курській області, у середині липня.

За словами співрозмовника, до підрозділу увійшли бійці рот охорони та матеріального забезпечення, інженери, механіки та невелика кількість офіцерів з льотного складу. Їх відрядили до піхоти з аеродромів «Українка» в Алтайському краї, «Біла» в Іркутській області та «Енгельс» у Саратовській області.

На всіх цих авіабазах дислокуються важкі бомбардувальники Ту-22М або Ту-95, з яких запускають ракети по Україні.

Крім того, в піхоту списали військовослужбовців одного з російських космодромів, а також персонал спеціальних складів ВКС та радіолокаційних станцій «Воронєж».

Читайте також: Війська РФ не зможуть нескінченно наступати на всій території сходу України - ISW

Ці станції виставлені вздовж кордонів Росії для раннього попередження про удари крилатими та балістичними ракетами, зокрема з ядерним зарядом.

За словами співрозмовника, для нормального функціонування РЛС типу «Воронєж» потрібні понад 100 осіб висококваліфікованого техперсоналу.

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України показало, як розвідники знищили російських «мотострілків» у ближньому бою.

Фото ілюстративне