Війська РФ не зможуть нескінченно наступати на всій території сходу України - ISW

Війська РФ не зможуть нескінченно наступати на всій території сходу України - ISW

Укрінформ
Російські війська не зможуть нескінченно утримувати ініціативу на всій території сходу України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Російські сили не зможуть нескінченно утримувати ініціативу на всій території сходу України, а кульмінація російських наступальних операцій надасть українським силам можливості для подальшого протистояння цій ініціативі», - заявили аналітики.

Зазначається, що володіння Росією ініціативою на всьому театрі бойових дій дозволило їй визначати місце, час, інтенсивність бойових дій в Україні, російські сили використали ці переваги для визначення темпу наступу.

«Російські війська докладали тривалих зусиль для створення стратегічних і оперативних резервів до літа 2024 року для підтримки поточних наступальних зусиль. Російські військові, ймовірно, витратили та залучили багато із цих резервів для наступальних операцій на всій території сходу та північного сходу України навесні та влітку 2024 року», - додали аналітики.

Проте вони зазначають, що українська операція в Курській області й пріоритет Росії щодо збереження темпу наступальних операцій у Донецькій області посилять навантаження на оперативні резерви Росії, що залишилися, і почнуть впливати на її здатність підтримувати послідовні наступальні операції на полі бою.

«Подальші російські передислокації в Курську область ще більше послаблять здатність Росії підтримувати наступальні операції на північному сході та сході України, хоча російські війська, швидше за все, почнуть зменшувати наступальну активність на менш пріоритетних ділянках фронту, ніж робити це одночасно по всій лінії фронту», - стверджують аналітики ISW.

Як повідомлялося, наступальна операція Сил оборони в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

Читайте також: Операція в Курській області сприяє знищенню логістики і витраті резервів РФ - Зеленський

Наразі Збройні сили України взяли під контроль понад тисячу квадратних кілометрів території Курської області з десятками населених пунктів.

15 серпня Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури. Її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

За даними британського видання The Independent, під час операції в Курській області ЗСУ могли взяти в полон близько 2000 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-