На фронті за добу - 145 боєзіткнень, найгарячіше - на Покровському напрямку

Дані Генштабу

На фронті минулої доби сталися 145 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими військами, найгарячішою ситуація була на Покровському напрямку.

Як передає Укрніформ, про це ідеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 понеділка, 19 серпня.

За уточненою інформацією, за вчора ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ударів вісьмома ракетами та 79 авіаударів, скинувши 106 КАБів, здійснив понад 4600 обстрілів, з них 159 - із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів у районах населених пунктів Голишівське, Юнаківка, Басівка, Білопілля Сумської області; Мала Вовча, Стариця, Куп’янськ-Вузловий, Чернещина Харківської області; Дачне, Нове, Дружба, Торецьк, Неліпівка, Нью-Йорк, Воздвиженка, Тарасівка, Калинове, Михайлівка, Олександропіль, Костянтинівка, Макарівка, Шевченко, Велика Новосілка Донецької області; Долинка, Кам'янське Запорізької області; Львове, Миколаївка Херсонської області.

Вчора авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали 17 ударів по районах зосередження росіян, уразили артилерійську систему, два засоби ППО, три пункти управління, чотири РЛС і ще два важливі об'єкти.

На Харківському напрямку точилися три бої поблизу Липців та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ворог атакував 20 разів. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Глушківки, Стельмахівки, Колесниківки, Лозової та Синьківки.

На Лиманському напрямку сталося 20 боєзіткнень, зокрема біля Греківки, Макіївки, Невського, Тернів, Новосадового і Торського.

На Сіверському напрямку було два бойові зіткнення. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Івано-Дар'ївки.

На Краматорському напрямку точилося 14 боїв у районах Григорівки, Калинівки, Часового Яру, Кліщіївки, Ступочок та Предтечиного.

На Торецькому напрямку росіяни атакували 24 рази неподалік Залізного, Торецька, Диліївки та Неліпівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 45 ворожих штурмових дій в районах населених пунктів Воздвиженка, Калинове, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Миколаївка, Птиче, Новогродівка, Завітне, Скучне й Михайлівка. Найбільша концентрація атак була біля Воздвиженки та Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили дев’ять атак поблизу Парасковіївки, Красногорівки і Костянтинівки.

На Времівському напрямку російські загарбники чотири рази наступали, зокрема у бік Водяного та Роздольного.

На Придніпровському напрямку ворожі війська здійснили чотири штурми позицій українських підрозділів, успіху не мали.

На Гуляйпільському й Оріхівському напрямках обстановка без змін. На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Читайте також: Сили спецоперацій показали, як знешкоджують російських військових у Курській області

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, здійснюють мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів зі своєї території.

Як повідомляв Укрінформ, втрати російської армії від початку повномасштабного вторгнення в Україну вже перевищили 600 тисяч військових.

Фото: Генштаб ЗСУ