Сили спецоперацій показали, як знешкоджують російських військових у Курській області

Сили спецоперацій показали, як знешкоджують російських військових у Курській області

Відео
Укрінформ
Сили спеціальних операцій Збройних сил України показали роботу з виявлення і знищення російських військовослужбовців у Курській області РФ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці командування Сил спецоперацій у Фейсбуці.

"Ворожі військовослужбовці намагаються укриватися в промзонах, на обладнаних позиціях і у цивільних будинках. Воїни одного з підрозділів ССпО України демонструють частину своєї роботи з виявлення і знищення ворожих сил", - ідеться в повідомленні.

"Засідки, штурми, наведення артилерії та взяття полонених - щоденна робота операторів Сил спецоперацій на території противника", - зазначають у командуванні.

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

Читайте також: Сили ППО вночі збили всі дрони-камікадзе, якими Росія атакувала Україну

Збройні сили України взяли під контроль вже понад тисячу квадратних кілометрів території Курської області з десятками населених пунктів.

15 серпня Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури. Її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

За даними британського видання The Independent, під час операції в Курській області ЗСУ могли взяти в полон близько 2000 російських військових.

Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), операція Сил оборони в Курській області ілюструє, як українці можуть використовувати маневрову війну для компенсації переваги Росії в живій силі й техніці.

Фото: ССО, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-