У Києві викрили схему з розкрадання на підводних роботах під час будівництва Подільського мосту

Керівник субпідрядної організації підозрюється у привласненні 6 млн гривень на підводних роботах під час будівництва у Києві Подільського мостового переходу через Дніпро.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці.

Встановлено, що генеральний підрядник будівництва Подільського мосту у 2020 році вніс неправдиві дані щодо обсягів і вартості підводних робіт, які виконувало субпідрядне підприємство.

Ідеться про роботи з очищення металоконструкцій від обростання на глибині 12-20 метрів із залученням водолазної станції. За ці роботи субпідрядна організація отримала понад 6 млн гривень.

Читайте також: Завищив оренду техніки для будівництва Подільського мосту: у Києві оголосили підозру генпідряднику

Судова будівельно-технічна й економічна експертизи показали, що згадані роботи фактично не були проведені.

Керівнику субпідрядної організації інкримінується привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Обвинувальний акт стосовно генерального підрядника за вказаними фактами вже скерований до суду.

Розслідування щодо інших фактів заволодіння бюджетними коштами і протиправної їх розтрати під час будівництва Подільського мосту триває.

Як повідомляв Укрінформ, у травні директору генпідрядної організації оголосили підозру за фактом завищення на 24 млн гривень вартості оренди техніки для будівництва Подільського мосту.

Фото:  Київська міська прокуратура