Польща вже підготувала 23 тисячі українських військових - Дуда

На території Польщі вже підготовлено 23 тисячі українських військовослужбовців, а польські танки РТ-91, які Варшава передала Києву, зараз задіяні в боях під Курськом.

Про це під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським і Премʼєр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте заявив Президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

Глава польської держави звернув увагу, що Польща готує на своїй території українських воїнів, медиків і рятувальників.

«Ми підготували вже 23 тисячі українських воїнів», - заявив Дуда.

Він підкреслив, що спільно з НАТО у польському Бидгощі створюється центр НАТО-Україна. За його словами, це перша інституція між Україною і Альянсом, висловивши задоволення, що вона створюється саме на території Польщі.

Дуда звернув увагу, що сьогодні День незалежності України відзначається у форматі Люблінського трикутника (Україна, Польща, Литва), висловивши при цьому впевненість у перемозі України над російським агресором.

Він зазначив, що передані Києву понад рік тому польські танки РТ-91 захищають Україну і ведуть бойові дії в районі Курська, де Україна показує російському загарбнику, що може рішуче контратакувати і демонструє йому ціну війни.

Дуда наголосив, що Варшава й надалі підтримуватиме Україну на шляху до ЄС та НАТО.

«Україна своєю боротьбою показує, що вона не хоче бути частиною «русского міра», а бути разом із західною спільнотою»,- констатував Дуда.

Він також запевнив, що Польща братиме активну участь у повоєнній відбудові України.

Читайте також: Зеленський, Дуда й Шимоніте взяли участь в урочистостях до Дня Незалежності

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що День Незалежності України є святом незалежності усієї Центральної Європи, оскільки без незалежної України не може бути незалежної Польщі та інших країн регіону.