На фронті за добу відбулося 160 бойових зіткнень

Дані Генштабу

На фронті протягом минулої доби зафіксовані 160 бойових зіткнень, бої тривали на десяти напрямках, найнапруженішою ситуація була на Покровському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 неділі, 25 серпня.

За уточненими даними, учора російські війська завдали по позиціях українських захисників і населених пунктах п’ять ударів 15 ракетами й 95 ударів із застосуванням 127 керованих авіабомб.

Також загарбники здійснили понад 4800 обстрілів, 143 з яких – із реактивних систем залпового вогню.

Із авіації армія РФ била по районах Свеси, Первомайського, Дружби, Катеринівки, Юнаківки, Кіндратівки й Великої Писарівки Сумської області, районах Гоптівки, Козачої Лопані та Петропавлівки Харківської області, Часового Яру, Диліївки, Щербинівки, Залізного, Дружби, Торецька, Олександро-Шультиного, Мемрика, Олександрополя, Мирнограда, Воздвиженки, Долинівки, Вугледара, Костянтинівки, Роздольного й Великої Новосілки Донецької області, Лобкового, П’ятихаток і Новоандріївки Запорізької області, а також Новотягинки, Бургунки, Томариного та Зміївки Херсонської області.

Українська авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони вчора завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників. Уразили також ще десять ворожих об'єктів: пункт управління, чотири артилерійські системи, дві радіолокаційні станції, дві системи дистанційного мінування і склад боєприпасів.

Читайте також: На фронті 199 бойових зіткнень, на Покровському напрямку воїни ЗСУ відбили 41 атаку противника

На Харківському напрямку точилися три бої поблизу Глибокого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку війська РФ атакували 14 разів. Українські оборонці відбивали штурмові дії неподалік від Новоселівки, Стельмахівки, Синьківки та Глушківки.

На Лиманському напрямку також відбулися 14 боєзіткнень біля Дружелюбівки, Макіївки, Новосадового, Невського та Діброви.

На Сіверському напрямку відбулися дев’ять бойових зіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії поблизу Верхньокам’янського, Білогорівки, Виїмки та Спірного.

На Краматорському напрямку російська армія атакувала 19 разів біля Ступочок, Часового Яру, Калинівки, Григорівки і Предтечиного.

На Торецькому напрямку точилися 14 боїв неподалік від Неліпівки, Торецька, Нью-Йорка та Диліївки.

На Покровському напрямку Сили оборони відбивали 58 штурмових дій, зокрема в районах Воздвиженки, Калинового, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Птичого й Новогродівки. Найактивніше російські війська атакували біля Новогродівки та Калинового.

На Курахівському напрямку українські оборонці зупинили 18 ворожих атак поблизу Карлівки, Георгіївки, Михайлівки, Красногорівки і Костянтинівки.

На Времівському напрямку російська армія вісім разів наступала в бік Водяного, Вугледара і Катеринівки, однак успіху не мала.

На Оріхівському напрямку відбулися три бойові зіткнення неподалік від Новоандріївки та Щербаків.

Читайте також: Російська армія за добу втратила в Україні 1190 військових

На Гуляйпільському і Придніпровському напрямках обстановка особливих змін не зазнала.

На Волинському та Поліському напрямках ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями Росія зберігає військову присутність, зі своєї території загарбники б'ють із мінометів й артилерії по населених пунктах.

Читайте також: На Харківському напрямку від початку доби тривають боєзіткнення біля Вовчанська та Глибокого

«Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення», – заявили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення російські війська втратили в Україні вже близько 607 тисяч 680 представників особового складу.

Фото: 53 ОМБр імені князя Володимира Мономаха