На Харківському напрямку від початку доби тривають боєзіткнення біля Вовчанська та Глибокого

На Харківському напрямку від початку доби тривають боєзіткнення біля Вовчанська та Глибокого

Укрінформ
На Харківському напрямку фронту від початку доби, 23 серпня, тривають два бойових зіткнення - в районах населених пунктів Вовчанськ та Глибоке.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба оперативно-тактичного угруповання "Харків" у Телеграмі.

Зазначається, що на Харківському напрямку обстановка залишається напруженою, Сили оборони України продовжують відбивати атаки російських окупаційних військ, контратакують та вживають заходів для посилення стійкості оборони.

В районі населеного пункту Глибоке відмічається проведення заходів логістичного забезпечення, доукомплектування бойових розрахунків противника з метою поповнення втрат.

В районі Лукʼянців окупанти продовжують спроби покращити тактичне положення, налагоджують систему захищеного зв’язку.

В районі Стариці спостерігається переміщення груп 41-го мотострілецького полку 72-ї мотострілецької дивізії 11 армійського корпусу з метою заміни бойової охорони.

У Вовчанську противник продовжує активні штурмові дії силами штурмових груп 4-ї добровольчої розвідувально-штурмової бригади та 129-ї окремої мотострілецької бригади в районі багатоповерхової забудови. Здійснив обстріл міста з важкої вогнеметної системи ТОС-1А.

Протягом минулої доби відбулося два бойових зіткнення. Також ворог завдав ракетного удару (ймовірно, Х-31) та авіаудару, використавши сім некерованих авіаційних ракет. Крім того, окупанти завдали 56 ударів дронами-камікадзе та 444 рази обстріляли позиції Сил оборони України.

"Від початку цієї доби триває два бойових зіткнення в районі Вовчанська та Глибокого", - йдеться в повідомленні.

В ОТУ "Харків" зазначили, що втрати ворога вбитими та пораненими за добу, 22 серпня, становлять 104 особи.

Читайте також: Вночі росіяни обстріляли два села на Харківщині, є постраждалі

Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними й пошкодженими 94 одиниці озброєння та військової техніки, зокрема: 1 танк, 1 бойову броньовану машину, 12 артилерійських систем, 1 РСЗВ, 9 автомобілів, 8 одиниць спеціальної техніки, 64 БпЛА. Знищено 78 укриттів для особового складу, 2 місця зберігання боєкомплекту, польовий склад паливно-мастильних матеріалів.

Як повідомляв Укрінформ, від травня через бойові дії та обстріли на Харківщині евакуювали 14 тисяч жителів, із них 1350 - діти.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-