Всі наступні війни будуть війнами безпілотних систем - Сухаревський

Ексклюзив

Всі наступні війни так званої п’ятої генерації будуть війнами безпілотних систем.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський.

«На мою суб’єктивну думку, всі наступні війни так званої п’ятої генерації будуть війнами безпілотних систем. Усі держави після цього досвіду, після цієї війни будуть переходити на відокремлення вогню від своїх солдатів – неспіввідносна ціна безпілотного комплексу з життям солдата в усіх моментах. І, повірте, це розуміють абсолютно всі – від Північної Кореї і закінчуючи Сполученими Штатами. Все питання в тому, наскільки системно будуть готові підійти інституції до таких масштабних проєктів», - наголосив Сухаревський.

Він нагадав останні події на Близькому Сході, коли коаліція країн відбивала атаку шахедів на Ізраїль. Це засвідчило, що самотужки протистояти таким викликам жодна країна не може.

«Давайте подивимося вправо, вліво, а хто готовий насправді без коаліції, без союзу боротися, наприклад, із серією шахедних атак, хто готовий зараз протидіяти масованим атакам FPV, у кого є настільки розвинутий РЕБ, як у нас? І це при тому, що канальні зв’язки, частоти завжди міняються, і оцей процес – просто беззупинний. Тому, ще раз кажу: ми як держава, як армія – вже на тому рівні, я навіть союзникам кажу про це, що цьому я буду вас учити і ви приїжджатимете для того, щоб вчитися. Ми готові, явно ми вже не в ролі учнів у всіх цих процесах», - відзначив командувач.

Читайте також: Командувач Сил безпілотних систем розповів про роботу його підрозділів на фронті

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки й оборони про створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем. На сьогодні понад 170 зразків безпілотних систем прийняті на озброєння в Україні і використовуються на фронті.