Командувач Сил безпілотних систем розповів про роботу його підрозділів на фронті

Командувач Сил безпілотних систем розповів про роботу його підрозділів на фронті

Ексклюзив
Укрінформ
На фронті вже працює понад десяток підрозділів Сил безпілотних систем, однак процес формування цього роду військ ще триває.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський.

«На фронті вже воює більше десятка наших підрозділів, які виконують завдання на найгарячіших точках фронту. Нарощуються школи підготовки як на іноземних зразках літальних апаратів, так і на вітчизняних. Сформовано роботизований полігон, на якому у вигляді варгеймінгу проходять навчання і злагодження підрозділи Збройних сил, відповідно – з автоматичним і системним процесом тестування всіх видів софту, зв’язку, систем, які застосовуються на єдиному тактичному фоні. Що це означає? Ми маємо робоче місце, тобто командний пункт, де працюють офіцери, солдати, сержанти по напрямках, що застосовуються у цей час на єдиному тактичному фоні під дією РЕБу, відповідно – у складних умовах, де працюють одночасно повітряний ударний, повітряний розвідувальний, наземні компоненти з експериментами у видах зв’язку для того, щоб не втрачати нашу ініціативу. Оскільки всі ми знаємо, що якраз канальний розподіл, наприклад, тих самих FPV, постійна робота ворожого РЕБу спонукають нас дуже часто міняти технології, дуже часто звертати увагу на зв’язок саме між безпілотними системами і пілотами. І це дуже великі виклики як для нашої промисловості, так і для бюджету», - розповів Сухаревський.

Читайте також: Успіх українських дронів вартий наслідування для розвитку кіберзахисту - Atlantic Council

За словами командувача, навчання кадрів є великим викликом, адже до сьогодні в Україні не було інституційної підготовки офіцерів особливо командного рівня для Сил безпілотних систем.

«Можна мати скільки завгодно дронів, але якщо пілот не фаховий, ефективність буде не тією як мінімум. І я завжди приводжу приклад, що противник переважає нас багато в чому, але якраз кмітливість, розум і ефективність наших пілотів дає нам асиметрію дій, паритет у багатьох напрямках», - зазначив Сухаревський.

Він повідомив, що на сьогодні скоординовано і чітко сплановано роботу щодо глибинного ураження противника як на його території, так і на тимчасово окупованих територіях. Сили безпілотних систем відповідають на полі бою за повітряний, наземний та морський компоненти.

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки й оборони про створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-