Із дозволом вражати російську авіацію не було б удару по Харкову - Зеленський

Президент Володимир Зеленський після удару по цивільних будинках у Харкові заявив, що цього удару не було б, якби у нас був дозвіл вражати російську військову авіацію.

Як передає Укрінформ, про це Глава Української держави повідомив у Телеграмі.

«Російський удар по Харкову – просто по людях, по звичайних будинках. Всі служби задіяні в рятувальній операції. Дякую всім, хто просто зараз допомагає порятунку життів. Цей удар – російської керованої авіабомби. Удар, якого не було б, якби в наших Сил оборони була здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується. Нам потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити цей терор», - заявив Зеленський.

Він зазначив, що це абсолютно справедлива потреба. «І немає жодної раціональної причини обмежувати Україну в захисті. Нам потрібні далекобійні можливості. Нам потрібне виконання домовленостей щодо ППО для України. Це порятунок життів», - зауважив Президент.

На тлі влучання російської авіабомби в житлову багатоповерхівку у Харкові Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав партнерів дозволити знищувати військові цілі на території Росії.

Читайте також: Обстріл Харкова: ворог поцілив у дитячий майданчик, загинула дівчинка

"Аби запобігти таким трагедіям, Україна повинна отримати можливість знищувати військові цілі на території Росії. Для цього потрібно більше зброї і рішучість партнерів. Маємо зупинити терор і захистити життя мирних людей", - написав він у Телеграмі.

Шмигаль зазначив, що сьогодні росіяни здійснили по Харкову удар керованою авіабомбою, поціливши в багатоповерховий будинок. Внаслідок атаки десятки поранених, серед яких - діти.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові росіяни влучили авіабомбою по 12-поверховому житловому будинку, щонайменше троє людей загинули, серед них дитина, 28 поранених.

Фото: ОП