Байден і Страмер обговорять можливості далекобійних ударів для України

Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Великої Британії Кір Страмер у п’ятницю обговорять можливості для дозволу Україні застосовувати далекобійну західну зброю по об’єктах на території РФ.

Про це сказав у вівторок під час пресконференції в Лондоні державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Головною рисою наших зусиль з підтримки України в боротьбі проти цієї агресії від першого дня стала робота над тим, щоб вони мали те, що їм потрібно і коли їм це потрібно для досягнення найбільшої ефективності», - відповів глава Держдепу на запитання щодо надання Україні можливостей бити вглиб Росії західною зброєю.

У цьому контексті він підкреслив, що важливо забезпечити українців не лише такими системами та дозволом для їх застосування.

Читайте також: Дозвіл на далекобійні удари по Росії дасть Україні змогу ефективно контратакувати - Bloomberg

За його словами, важливо також знати, чи зможуть українці ефективно застосовувати ці системи, бо іноді потрібна ґрунтовна підготовка для цього. Крім того, необхідно бути впевненими, що стратегія з використанням такої зброї буде ефективною.

Держсекретар США зауважив, що ці питання опрацьовуються на різних рівнях. І це, за його словами, стане однією з головних цілей спільного візиту глав зовнішньополітичних відомств США й Британії до Києва, щоб почути від українського керівництва, «як саме українці бачать свої потреби в нинішній момент».

Читайте також: Зеленський назвав чотири країни, від яких треба отримати дозвіл на далекобійні удари

Блінкен запевнив, що в Києві він разом із британським колегою уважно вислухає українських партнерів.

«І ближчими днями ми обидва звітуватимемо про це перед прем’єр-міністром (Страмером – ред.) і президентом Байденом, і я вважаю, що вони обговорять це під час зустрічі в п’ятницю», - зазначив глава Держдепартаменту США.

Як повідомлялося, в п’ятницю запланований візит прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Страмера до Вашингтона, де він зустрінеться з президентом США Джо Байденом в Білому домі.

Фото: POOL