Зеленський назвав чотири країни, від яких треба отримати дозвіл на далекобійні удари

Зеленський назвав чотири країни, від яких треба отримати дозвіл на далекобійні удари

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн – Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Про це глава Української держави повідомив під час спільного підходу до преси з Прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом, передає Укрінформ.

«За всієї поваги до кожної країни і безумовно до наших партнерів в Ірландії, нам потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї від тих країн, які нам цю зброю дають. Це від них залежить, а не від коаліції всіх дружніх країн світу. Це залежить від дуже конкретних держав: Сполучені Штати, Велика Британія, Франція, Німеччина», - наголосив Зеленський.

Відео: Офіс Президента

За його словами, сьогодні тільки ці чотири країни дають, або спроможні надати саме ту далекобійну зброю, яка може допомогти виштовхнути Російську Федерацію з нашої території, а також можуть допомогти нам зберегти життя цивільних людей у всіх містах – Полтаві, Львові, Харкові, Києві, Дніпрі, Кривому Розі.

«Кожного дня ми втрачаємо людей. І від цих чотирьох держав залежить наша сила в рішенні цих проблем», - зауважив Президент України.

Як повідомлялося, учора під час телефонної розмови з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо Володимир Зеленський закликав його посилити адвокацію серед партнерів щодо надання Україні дозволу для ударів по військових об’єктах на території Росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-