У Вашингтоні не виключають дозволу для України завдавати далекобійних ударів по Росії - ЗМІ

Президент США Джо Байден «не виключає» надання дозволу Україні запускати ракети західного виробництва по цілях в глибині російської території.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час інтерв’ю у вівторок британському телеканалу Sky News, передає Укрінформ.

«США мають забезпечувати, щоб Україна мала те, що їй потрібно, коли їй це потрібно, аби бути ефективною у відсічі російської агресії», - наводить видання слова державного секретаря США.

Водночас він зазначив, що Вашингтон також мав розглянути інші чинники, наприклад, чи можуть українські сили використовувати «складні системи», які надають західні союзники, і чи можуть вони підтримувати їх експлуатацію.

Читайте також: Після передачі іранських ракет Захід може дозволити далекобійні удари по території Росії - депутат

«Усі ці речі повинні враховуватися в цьому рішенні. Але я можу вам сказати, що ми адаптували та скоригували кожен крок на цьому шляху, і ми продовжимо це робити, тож на цьому етапі це не виключається»,- зауважив Блінкен у контексті можливого ухвалення рішення про надання Україні дозволу бити вглиб Росії.

«Ми ніколи не виключали цього. Але коли ми ухвалюємо рішення, ми хочемо бути впевненими, що це робиться в такий спосіб, щоб посприяти досягненню того, чого намагаються досягти українці»,- зауважив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, Ентоні Блінкен під час візиту до Києва планує ознайомитися із ситуацією на полі бою, обговорити потреби України щодо надання їй можливостей, а також визначити кроки з просування мирних пропозицій Президента Зеленського.