Після передачі іранських ракет Захід може дозволити далекобійні удари по території Росії - депутат

Після передачі іранських ракет Захід може дозволити далекобійні удари по території Росії - депутат

Укрінформ
Передача Росії іранських балістичних ракет може стати тригером для західних партнерів у справі надання Україні дозволу бити далекобійною зброєю по території РФ.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» сказав народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, передає Укрінформ.

«Якщо подивитися на те, коли і яким чином ухвалюються рішення наших партнерів, то вони реактивно реагують на якусь ескалацію з боку Російської Федерації. Я думаю, що передача Іраном балістичних ракет, що вже є доконаним фактом, може стати тригером для вирішення питання для нас, щоб отримати дозвіл бити по Російській Федерації. А особливо коли РФ застосує балістичні ракети іранського виробництва проти України», – сказав Чернєв.

Читайте також: США оголосили санкції проти Ірану і Росії за передачу балістичних ракет

Він зазначив, що представники української влади зі свого боку роблять все, щоб підштовхнути зсередини американський істеблішмент ухвалити рішення, яке дозволить використовувати західну далекобійну зброю по військових об’єктах на території Росії.

«Мої друзі сенатори та конгресмени писали листи у Білий дім з проханням дозволити удари по території РФ. Але останнє слово за президентом Байденом», - сказав Чернєв.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн – Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-