Підрозділи ГУР звільнили від росіян Вовчанський агрегатний завод

Відео

Підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони звільнили від російських загарбників Вовчанський агрегатний завод.

Як передає Укрінформ, про це ГУР повідомляє у Телеграмі.

“Підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони в результаті надзвичайно складної та успішної операції повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили загарбників в усіх будівлях підприємства”, - ідеться у повідомленні.

24 вересня о 14:40 командир спецпідрозділу ГУР Тимур доповів начальнику ГУР Кирилу Буданову про успішне завершення операції.

Операцію здійснили спеціальні групи ГУР: “Стугна”, “Парагон”, “Юнгер”, БДК, “Терор”.

Читайте також: Російська армія втратила за добу в Україні ще 1400 загарбників

Бійці ГУР здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з ворогом в умовах щільної забудови. В окремих випадках українські спецпризначенці вступали у рукопашний бій.

Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську “фортецю”, задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45-ї бригади СпП повітряно-десантних військ (Кубінка, Москва).

Окрім того, проти українських розвідників безперервно застосовувалися значна кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБів та важкі вогнеметні системи “Солнцепьок”.

Читайте також: На Харківському напрямку ворог перегруповується поблизу Глибокого

Попри шалений опір ворога, бійцям ГУР вдалося знищити ворога, взяти полонених і поповнити обмінний фонд.

“Територію агрегатного заводу передано під контроль ЗСУ після зачистки усіх 30 будівель об’єкту”, - зазначили в ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті протягом минулої доби сталося 143 бойові зіткнення.