На Покровському напрямку було 30 ворожих атак, за добу на фронті - 143 боєзіткнення

На Покровському напрямку було 30 ворожих атак, за добу на фронті - 143 боєзіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті протягом минулої доби відбулося 143 бойових зіткнення.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник Генерального штабу ЗСУ Дмитро Лиховій, повідомляє Укрінформ.

"Протягом минулої доби відбулося 143 бойових зіткнень", - сказав Лиховій.

За його словами, противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари із застосуванням трьох ракет, а також 72 авіаційні удари. Зокрема, скинув 113 керованих авіабомб.

Крім цього, здійснив 5097 артобстрілів, з них 162 із реактивних систем залпового вогню та задіяв для ураження 1464 дрони-камікадзе.

Лиховій зазначив, що на Харківському напрямку за минулу добу в районах населених пунктів Липці та Тихе відбулося два бойові зіткнення.

Читайте також: Сили оборони збили 66 російських «Шахедів»

Сім боєзіткнень відбулось на Куп’янському напрямку. Сили оборони відбивали атаки росіян в районах Глушківки, Кучерівки, Колісниківки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбивали 19 атак противника в районах Чернещини, Дружелюбівки, Невського, Макіївки, Діброви, Торського та Дронівки.

На Сіверському напрямку Силами оборони зупинено одну атаку неподалік Федорівки.

Українські воїни відбили п’ять спроб загарбників просунутись поблизу Калинівки, Кліщіївки, Білої Гори та Предтечиного на Краматорському напрямку. Ситуація контрольована.

За підтримки штурмової авіації ворог 15 разів намагався просунутися вперед на Торецькому напрямку. Противник штурмував позиції наших оборонців в районах населених пунктів Дачного, Торецька та Неліпівки.

На Покровському напрямку відбулося 30 атак противника. Армія РФ намагалася просуватись в напрямку Воздвиженки, Маринівки, Миролюбівки, Новоторецького, Миколаївки, Новогродівки, Журавки, Красного Яру та Зеленого Поля.

Сили оборони продовжують стримувати ворога на Курахівському напрямку в районах населених пунктів Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Українська, де окупанти 21 раз намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

Читайте також: Україна першою впровадила технологію «рою дронів» та атакувала понад 200 цілей у РФ за рік - Умєров

Неподалік Павлівки та Вугледару Донецької області на Времівському напрямку противник здійснив вісім спроб захопити наші позиції.

За минулу добу на Оріхівському напрямку противник проводив одну атаку поблизу населеного пункту Новоандріївка Запорізької області.

На Придніпровському напрямку ворог провів чотири невдалі штурми, отримавши відсіч відступив.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань росіян не виявлено.

За словами Лиховія, Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку, де за добу ворог застосував 11 авіаційних ударів, використавши при цьому 15 керованих авіабомб. Крім того, здійснив шість обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 24 вересня 2024 року становлять близько 645 тисяч 150 осіб, зокрема 1400 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-