ЗСУ намагаються підготувати Суджу в Курській області до холодів

Збройні Сили України намагаються підготувати російську Суджу в Курській області до холодів.

Про це повідомив речник комендатури ЗСУ в Суджі Олексій Дмитрашківський в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ. 

"Комендатура намагається допомагати людям в усіх їхніх проблемах. Зокрема, забезпечують їх водою, хлібом, продуктами харчування. Також була спроба налагодити, але у зв’язку з постійними обстрілами КАБами та постійною роботою FPV-дронів вийшов з ладу генератор і в місті Суджа. Тому на сьогоднішній день це неможливо. Також було влучання в водонапірну башту, і на даний момент в Суджі водопостачання припинено", - сказав Дмитрашівський

Він зазначив, що в іншому населеному пункту працює генератор, і воду постачають місцевим мешканцям.

За його словами, ЗСУ забезпечують мешканців Курської області буржуйками, бо люди дуже хвилюються, що у більшості в них газове опалення, а пічного опалення немає.

Читайте також: Зеленський: Курська операція - частина нашої стратегії, а не окупація російської території

Дмитрашівський також відзначив, що російська сторона не проявляє жодної зацікавленості у евакуації своїх громадян. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському тижневику The New Yorker заявив, що операція ЗСУ в Курській області вже показала певні результати, однією з цілей є розкрити росіянам справжнє ставлення Путіна до власного народу.