Зеленський: Курська операція - частина нашої стратегії, а не окупація російської території

Зеленський: Курська операція - частина нашої стратегії, а не окупація російської території

Укрінформ
Курська операція є стратегічним кроком української армії, а не окупацією російської території, сказав Президент Володимир Зеленський у понеділок під час зустрічі з представниками української громади у Нью-Йорку.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не збираємось там бути й залишатись – вони (території Курської області РФ – ред.) не окуповані, а ця операція – стратегічні кроки нашої армії. Ми не хочемо бути й виглядати дзеркалом РФ», – зазначив він.

Є міжнародно визнані кордони, додав Зеленський. «Хоча ми й не поважаємо РФ, але ми повинні поважати міжнародне право. І в жодному разі ми не можемо поводитися так, щоб до нас ставилися однаково».

Президент пояснив, що Курська операція – «це частина нашої стратегії», «передусім посилення українських позицій і послаблення рейтингу Путіна всередині його держави».

Вона показує, що «для Путіна не так важливі його суспільство, його громадяни і його землі», як руйнування всього українського.

«Бо він не кинув усі сили, щоб захищати Курську область, – зауважив президент, додавши, що «в нього цих сил на території Росії немає достатньо, бо вся його армія на території України».

Читайте також: Для України зараз вдалий час, щоб представити План перемоги - експерт

Це ще один доказ того, що це не СВО, а повномасштабна війна, оскільки вся російська армія перебуває на території іншої держави, зазначив Зеленський.

Частина суспільства на територіях, яку сьогодні контролює українська армія бачить, «що їм ніхто не допомагає з Росії… А навпаки, вони (росіяни) бомблять і стріляють».

За словами Президента, потрібно показувати різницю між діями російської армії та української. На підконтрольних Україні територіях Курщини «ніхто не грабує, мародерства немає».

Читайте також: Зеленський в ООН: Україна працює над реалізацією наступних пунктів Формули миру

Водночас, на думку Зеленського, складно впливати на суспільну думку у РФ.

«Мені здається, що знайти ключ до суспільства Росії, відкрити їм очі майже неможливо. Це факт», – сказав він, додавши, що така ситуація є наслідком пропаганди російського телебачення.

Курська операція також була спрямована на запобігання нападу на Сумську область, сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський перебуває у Нью-Йорку, де відбуваються заходи високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-