Для України зараз вдалий час, щоб представити План перемоги - експерт

Для України зараз вдалий час, щоб представити План перемоги - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Україна завдяки реалізації Курської операції та знищення великих складів боєприпасів у Росії створила вигідне тло для представлення Плану перемоги американським партнерам.

Таку думку висловив дипломат, експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Центру оборонних стратегій Олександр Хара в коментарі Укрінформу.

«Зеленський хоче стартувати з позитиву, який у нас останнім часом був. Це насамперед Курська контрнаступальна операція. Вона надзвичайно важлива у політичному плані, навіть більше, ніж у воєнному, бо ми показали, що Україна здатна на наступальні дії у той спосіб, якого від нас очікували ще в 2023 році. Плюс останні події зі знищенням російських складів зброї. Це вдалий момент для представлення Плану перемоги», - сказав експерт.

Читайте також: План перемоги буде на столі всіх наших союзників - Зеленський

Він додав, що політичне керівництво України врешті решт використало воєнні методи, щоб створити нову політичну реальність.

«Якщо те, що ми робили у Чорному морі, - це, радше позитивний результат експериментування, бо навряд чи це було частиною загального воєнного і політичного плану, то, власне, Курською контрнаступальною операцією ми створили нову політичну реальність для наших партнерів, які сумнівалися в спроможностях України. Тому Зеленський приїхав розмовляти у США з гарною ілюстрацією того, на що здатна Україна», - вважає Хара.

За його словами, він оптимістично налаштований стосовно сприйняття українського Плану перемоги партнерами у США.

Читайте також: Цієї осені вирішується, що буде далі в цій війні - Зеленський

«З огляду на те, що стільки часу, інвестицій, політичного капіталу, коштів американських платників податків було вкладено в Україну, пан Байден не зможе просто сказати, що «все це добре, але в мене є інші плани». Я думаю, що в цілому США позитивно сприймуть ( План перемоги – ред.), будуть обговорювати якісь деталі», - спрогнозував дипломат.

Хара зауважив, що навряд чи Україна просить у США «щось таке неможливе», бо ми «точно не просимо Томагавки, ядерну зброю, підводні човни чи F-35».

«Але є багато того, що американці можуть нам дати… Хотілося б, щоб США більш активно включилися, принаймні на цьому останньому етапі перед зміною адміністрації в Білому домі», - резюмував експерт.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі в заходах в рамках тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

Зеленський проведе низку зустрічей, зокрема з президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою Камалою Гарріс і 45-м президентом Дональдом Трампом, під час яких, зокрема, представить План перемоги. Глава держави заявив, що цей план розрахований на швидкі рішення партнерів, які мають відбутися з жовтня по грудень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-