На Харківщині росіяни вночі дистанційно замінували маршрути висування Сил оборони

На Харківському напрямку в районі населеного пункту Глибоке російські військові в нічний час за допомогою БПЛА здійснили дистанційне мінування протипіхотними мінами маршрутів висування особового складу Сил оборони України.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграміповідомляє пресслужба ОТУ "Харків".

"Оперативна обстановка на Харківському напрямку залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. В районі населеного пункту Глибоке противник в нічний час за допомогою БПЛА здійснив дистанційне мінування протипіхотними мінами маршрутів висування особового складу Сил оборони України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в районі Лукʼянців відмічено перебування підрозділів "Ахмат" противника. Також в районі Стариці противник продовжує виконувати заходи інженерного обладнання позицій, встановлення нових інженерних загороджень та проведення логістичного забезпечення.

У Вовчанську ворог посилив повітряну розвідку з метою виявлення підрозділів Сил оборони України, здійснює поодинокі переміщення особового складу для поповнення поточних втрат. Відмічено проведення інженерних робіт щодо облаштування противником тунелів для прихованого переміщення між сусідніми будинками.

За інформацією пресслужби, за минулу добу відбулося три бойових зіткнення. Російські окупанти завдали два авіаудари з використанням трьох КАБів та два ракетні удари. Завдали 54 удари дронами-камікадзе. Здійснили 356 обстрілів позицій захисників України.

Читайте також: Нацгвардійці на Харківському напрямку взяли в полон «вагнерівців» зі стажем

Втрати ворога за минулу добу склали 136 чоловік, з них безповоротні - 52, санітарні - 84. Також на цьому напрямку росіяни втратили знищеними та пошкодженими 84 одиниці озброєння та військової техніки.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ у живій силі з 24 лютого 2022 року по 26 вересня 2024 року становлять близько 647 тис. 800 осіб, зокрема за останню добу ліквідовані 1400 загарбників.

Фото: 60 окрема механізована Інгулецька бригада