На фронті за минулу добу відбулося 189 боєзіткнень

Дані Генштабу

На фронті за минулу добу зафіксували 189 бойових зіткнень, на Покровському напрямку українські захисники зупинили 54 штурми та атаки.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 четверга, 26 вересня.

"За уточненою інформацією, вчора ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетні удари із застосуванням чотирьох ракет, а також 75 авіаударів, зокрема, скинув 118 КАБів. Крім цього, здійснив більше 4600 обстрілів, з них 109 – із реактивних систем залпового вогню", - ідеться у повідомленні.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Ободи, Іскривщина, Графське, Річки, Вовчанськ, Приколотне, Першотравневе, Червоний, Став Греківка, Новоєгорівка, Григорівка, Дружба, Клебан Бик, Костянтинівка, Яблунівка, Воздвиженка, Селідове, Привільне, Богоявленка, Урожайне, Новоандріївка, Кам’янське, Новоукраїнка, Запоріжжя, Зеленівка, Херсон, Бургунка, Садове та Антонівка.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ ворога, один удар по засобу ППО та два – по ракетних і артилерійських системах.

На Харківському напрямку відбулося три ворожих атаки в районах населених пунктів Вовчанськ та Тихе.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 10 штурмів ворогом українських позицій біля Петропавлівки, Синьківки, Колісниківки, Глушківки, Стельмахівки та у напрямку Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався просунутись уперед неподалік семи різних населених пунктів. Основні зусилля докладав у районах Греківки та Новолюбівки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували вісім разів біля Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив десять атак неподалік Торецька, Щербинівки та Неліпівки.

Читайте також: На Харківщині росіяни вночі дистанційно замінували маршрути висування Сил оборони

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 54 штурмових і наступальних дій у бік Новоторецька, Лисівки, Новогродівки, Гродівки, Костянтинівки та Селідового. Майже половина ворожих атак відбулася у районі останнього. Також цей населений пункт піддався авіаудару керованими авіабомбами.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 25 атак біля Цукуриного, Гірника, Максимільянівки та Георгіївки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, ворог здійснив вісім штурмів українських позицій неподалік Вугледара та Водяного.

На Оріхівському напрямку загарбники п’ять разів намагалися просунутися на позиції українського війська поблизу Роботиного та Новоандріївки.

Читайте також: На Запорізькому напрямку ворог готується посилити штурмові дії - Сили оборони

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували українські позиції двічі. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Сумською та Чернігівською областями ворог з території РФ активно застосовує керовані авіабомби та ударні БПЛА по районах українських населених пунктів, здійснює артилерійські обстріли. Також російські КАБи вибухають і на території Курської області РФ, де триває операція українських військ. За наявною інформацією, за добу ворог завдав 15 авіаційних ударів, використавши при цьому 26 керованих авіабомб.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони збили 66 ударних БпЛА та чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69, якими росіяни у ніч на 26 вересня атакували Україну.

Фото: Генштаб ЗСУ