На Запорізькому напрямку ворог готується посилити штурмові дії - Сили оборони

На Запорізькому напрямку ворог готується посилити штурмові дії - Сили оборони

Укрінформ
Дані української розвідки засвідчують, що найближчим часом у Запорізькій області очікується збільшення штурмових дій ворога.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник сил оборони півдня Владислав Волошин.

«Є тенденція за кілька останніх днів до того, що ситуація в Запорізькій області, саме на цій ділянці, лінії розмежування, буде загострюватись. Вчора за минулу добу вже було 5 штурмів і, скажімо так, є тенденція до того, що вони збільшаться, адже за інформацією нашої розвідки, ворог збирає особовий склад штурмових груп в районі Приютного. Ворог отримав з резервної бази зберігання автомобільного транспорту Південного округу Російської Федерації 25 легких автомобілів багі. Тобто це говорить про те, що готуються штурмові дії», - повідомив речник.

Читайте також: Донбас: важко, не апокаліптично, але готуємося до будь-яких сценаріїв

Він додав, що ситуація на південному напрямку не менш напружена, ніж на інших ділянках фронту. За минулу добу на півдні України відбулося 7 бойових зіткнень, з них 5 - в Запорізькій області, 2 - на Придніпровському напрямку. Зокрема, бойові зіткнення тривали в районі Роботино, в районі Новоандріївки на Запоріжжі, а також за острови в руслі Дніпра біля Херсона, що на Придніпровському напрямку. Армія РФ також здійснювала авіаційні удари, застосовуючи керовані авіаційні бомби, вела вогонь з артилерії та застосовувала дрони-камікадзе.

Наразі росіяни проводять розвідку боєм, застосовуючи штурмові групи 5-10 осіб, повідомив речник.

Читайте також: На заводі у Вовчанську спецпризначенці ГУР взяли у полон близько 20 росіян

«Їхня тактика – якнайшвидше подолати відстань між траншеями, між передніми краями і закріпитися в наших траншеях», - пояснив він.

Волошин також зауважив, що снарядного голоду у російських військових немає.

«Ну, ще поки не відчувається у них так званий снарядний голод, тому що кількість обстрілів, кількість застосованих боєприпасів, вона залишається сталою - до двох тисяч снарядів. Крім того, за минулу добу, якщо брати, скажімо, статистику, було застосовано понад 350 дронів, FPV-дронів, з них було близько 400 скидів боєприпасів. Тому сказати, що в них є якийсь снарядний голод і нестача боєприпасів, чи в них економлять, я б так не сказав», - зазначив Волошин.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ у живій силі з 24 лютого 2022 року по 26 вересня 2024 року складають близько 647 тисяч 800 осіб, зокрема за останню добу ліквідовані 1400 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-