На фронті за добу відбулися 165 боєзіткнень

Дані Генштабу

На фронті протягом минулої доби відбулися загалом 165 бойових зіткнень, понад чверть із них – на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 неділі, 29 вересня, передає Укрінформ.

За уточненими даними, учора російські війська завдали по позиціях Сил оборони і населених пунктах України 73 авіаційні удари, зокрема скинули 124 керовані авіабомби. Атакували також сімома ракетами.

Крім того, загарбники здійснили понад 4700 обстрілів, з них 179 – із реактивних систем залпового вогню, та задіяли для уражень більш як 1700 дронів-камікадзе.

Авіаударів російська армія завдала, зокрема, по районах Кучерівки, Білокопитового, Студенка, Юнаківки, Сум, Павлівки, Яблунівки, Біловодів, Шипуватого, Липцв, Петропавлівки, Піщаного, Ківшарівки, Глушківки, Сіверська, Ясенового, Новодарівки, Богоявленки, Новодонецького, Новодар’ївки, Кам’янського, Запоріжжя, Львового, Гаврилівки, Саблуківки та Дутчанів.

Українська авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони вчора завдали шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників.

Читайте також: Кремль боїться, що Україні дозволять бити далекобійною зброєю - ISW

На Харківському напрямку відбулося одне ініційоване військами РФ бойове зіткнення. Бої точилися в районі Тихого.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу сягнула 14. Захисники України відбивали атаки в районах Синьківки, Лозового, Табаївки та Вишневого.

На Лиманському напрямку Сили оборони зупинили 22 ворожі атаки в районах Греківки, Невського, Макіївки, Тернів, Торського й Білогорівки.

На Сіверському напрямку українські оборонці відбили п’ять атак неподалік від Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку захисники України відбили 12 спроб російської армії прорвати оборону в районах Часового Яру, Калинівки та Курдюмівки Донецької області.

На Торецькому напрямку війська РФ десять разів намагалися просунутися в районах Торецька, Щербинівки й Неліпівки.

На Покровському напрямку Сили оборони відбили 39 ворожих атак, понад половину з яких – у районах Селидового, Новоторецька, Миколаївки та Маринівки.

На Курахівському напрямку оборонці продовжують стримувати російські війська в районах Цукуриного, Георгіївки, Катеринівки та Гірника. Ворог 18 разів намагався прорвати там українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку армія РФ здійснила 16 спроб захопити позиції Сил оборони неподалік від Вугледара, Водяного й Катеринівки Донецької області. Також атакувала з боку Причистівки.

На Оріхівському напрямку захисники України відбили два штурми в районах Роботиного і Кам’янського.

На Придніпровському напрямку війська РФ здійснили три безуспішні наступальні дії – зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога там не виявлені.

На Гуляйпільському напрямку активних наступальних дій загарбники теж не проводили.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями Росія зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність, не припиняє обстрілювати територію, застосовує дрони-камікадзе та керовані авіабомби для ударів з повітря.

Сили оборони України продовжують операцію в Курській області. Війська РФ за минулу добу вдарили по своїй території 18 керованими авіабомбами.

"Наші воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал ворога, зокрема й під час операції в Курській області рф", – заявили в Генштабі.

Читайте також: Російська армія відчує наслідки удару по Торопцю вже у жовтні - естонська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, за добу російська армія втратила в Україні 1170 військових.