Кремль боїться, що Україні дозволять бити далекобійною зброєю - ISW

Кремль боїться, що Україні дозволять бити далекобійною зброєю - ISW

Укрінформ
Кремль, схоже, докладає значних зусиль, щоб вплинути на західні дискусії щодо дозволу Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по військових об'єктах в Росії, що свідчить про глибоке занепокоєння РФ щодо того, які наслідки матимуть такі удари для наступальних операції в Україні.

Про це йдеться узвітіІнституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Навіть невелика кількість успішних українських дальніх ударів може мати асиметричний вплив і спонукати російські війська перемістити свої склади з боєприпасами за межі досяжності зброї, наданої Заходом, вважають аналітики. Це ускладнить російську логістику в безпосередній близькості до України.

Як приклад, у звіті нагадують, що влітку 2022 року українські війська завдали ударів з HIMARS по окупованій частині Україні, що змусило російські війська розосередити склади боєприпасів і погішило ефективність російської логістики.

«Російська влада, ймовірно, стурбована тим, як переміщення складів та інших важливих об'єктів далі від лінії фронту вплине на російські наступальні операції в Україні, і, як видається, докладає значних зусиль для того, щоб завадити Заходу надати дозвіл Україні», - вважають аналітики.

Проте переваги від надання Україні дозволу на використання далекобійної зброї можуть переважати ризик російської відплати більше, ніж наразі вважають західні політики, вважає ISW.

Читайте також: Москва не збирається відмовлятись від наступу на Донеччині, щоб зупинити ЗСУ в Курській області - ISW

«Кремль проводив таємні операції проти західних держав задовго до того, як почалися дискусії про використання західної зброї, і Кремль може мати намір активізувати ці операції незалежно від рішення Заходу, оскільки ці операції підтримують інші цілі Кремля щодо дестабілізації європейських країн і підриву військової готовності НАТО», - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн – Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

В свою чергу міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі сказав, що очікує, що рішення щодо скасування обмежень для України буде прийняте до початку зими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-