Москва не збирається відмовлятись від наступу на Донеччині, щоб зупинити ЗСУ в Курській області - ISW

Москва не збирається відмовлятись від наступу на Донеччині, щоб зупинити ЗСУ в Курській області - ISW

Укрінформ
Для російських військ та керівництва РФ важливіше продовжувати наступ на Покровському напрямку у Донецькій області, ніж зупинити вторгнення ЗСУ в Курську область, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

«ISW продовжує оцінювати, що президент РФ Володимир Путін та російські військові, ймовірно, продовжуватимуть віддавати перевагу російським наступальним операціям на сході України, а саме на Покровському та Торецькому напрямках», - йдеться у повідомленні.

У відповідь на вторгнення військ України в Курську область російське військове командування перекинуло туди щонайменше один полк десантників з заходу Запорізької області, а також деякі підрозділи з півночі Харківської області.

Американський Інститут вивчення війни вважає, що це було зроблено з метою стабілізації лінії фронту та поліпшення контролю над російськими призовниками, які беруть участь у боях у регіоні.

Читайте також: На фронті відбулося 135 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог зазнав значних втрат

«Ці райони не вважаються пріоритетними для російських військових. Ми не бачили перекидання частин з-під Покровська. Тому що Москва має намір продовжувати просуватися вперед, щоб вирішити якомога більше територіальних завдань у Донецькій області. І вона не збирається змінювати пріоритети, щоб швидко відбити українське вторгнення у Курську, — заявила Кароліна Герд з Інституту вивчення війни.

Читайте також: Зеленський - про операцію в Курській області: Повертаємо війну туди, звідки вона прийшла

Як повідомлялося, Кремль запустив складну інформаційну кампанію, спрямовану на обґрунтування своїй внутрішній авдиторії, чому РФ надає перевагу збереженню ініціативи на сході України, а не негайному виведенню українських військ з Курської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-