На фронті відбулося 135 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог зазнав значних втрат

На фронті відбулося 135 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог зазнав значних втрат

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті — 135 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог втратив понад 300 осіб вбитими та пораненими.

Про це передає Укрінформ з посиланням на оперативну інформацію Генштабу ЗСУ у Фейсбуці станом на 22.00 22.08.2024.

«Сьогодні на даний час відбулося 135 бойових зіткнень. Сьогодні держава-терорист завдала одного ракетного удару однією ракетою, 49 авіаударів, скинувши при цьому 56 КАБів. Окрім того, загарбники задіяли для ударів 556 дронів-камікадзе та здійснили понад 3300 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах», - повідомляє Генштаб у публікації.

На Харківському напрямку російські терористи двічі безуспішно штурмували позиції наших підрозділів в районі Вовчанська. Також, на визначених відтинках фронту, наші воїни проводили активні дії для покращення тактичного положення.

Сьогодні українські захисники на Харківському напрямку ліквідувати та поранили 69 загарбників, знищили танк, три артилерійських системи, 63 БпЛА, чотири одиниці автомобільної та чотири - спеціальної техніки. Окрім того, пошкоджено сім артсистем, одну РСЗВ, три автомобілі та дві одиниці спецтехніки окупантів.

Читайте також: У Козачій Лопані на Харківщині виявили тіла двох загиблих жінок

14 разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу населених пунктів Стельмахівка, Синьківка, Глушківка, Лозова та Андріївка підрозділи Сил оборони відбили десять атак. Ситуація напружена, триває чотири боєзіткнення.

На Лиманському напрямку за сьогодні російські війська 11 разів атакували українських захисників в районах восьми різних населених пунктів. Біля Макіївки і Новосадового відбулося найбільше боєзіткнень, два та три відповідно.

Ворог п’ять разів штурмовими діями намагався витіснити наших захисників з позицій в районах Виїмки, Білогорівки та Спірного на Сіверському напрямку. Всі атаки відбиті.

На Краматорському напрямку українські воїни відбили 11 спроб загарбників просунутись вперед. Концентрував ворог зусилля, за підтримки штурмової авіації, поблизу Часового Яру та Іванівського.

На Торецькому напрямку, де окупанти 12 разів атакували наші позиції поблизу Нью-Йорка, Неліпівки, Торецька та Дружби - 11 боєзіткнень вже завершені. Бій триває поблизу Нью-Йорка.

Основні зусилля ворог і далі прикладає на Покровському напрямку, тут, впродовж цієї доби, агресор 53 рази атакував наші позиції. В районах Михайлівки, Новогродівки та Миколаївки відбулася понад половина від усіх боєзіткнень. За попередніми підрахунками, сьогодні окупанти на цьому напрямку втратили 122 військовослужбовці вбитими та 201 - пораненими. Знищено три автомобілі та артсистема. Також українські захисники завдали значних пошкоджень ще п’яти артилерійським системам, двом авто і трьом бойовим броньованим машинам противника.

Курахівський напрямок теж досить активний - на цей час доби зафіксовано 19 ворожих атак. Наші захисники зупинили 16 з них. Тривають бої біля Карлівки. Також загарбники намагалися просунутися поблизу Костянтинівки і Красногорівки. Зазнали втрат.

Читайте також: Протягом дня Сумщина зазнала 88 обстрілів, є загиблі й поранені

На Времівському напрямку сьогодні агресор тричі штурмував передній край нашої оборони в напрямку Вугледара, також намагався просунутись з боку Володимирівки. Українські воїни жорстко зупинили всі атаки окупантів.

На Оріхівському, Гуляйпільському та Придніпровському напрямках напрямку ворожі підрозділи наступальних дій не проводили.

Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку, є успішні дії на деяких ділянках, додається у дописі Генштабу ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили вдарили високоточними бомбами по опорному пункту Росії на Курщині.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-