Кремль запустив інформаційну кампанію для применшення втрат у Курській області - ISW

Кремль запустив інформаційну кампанію для применшення втрат у Курській області - ISW

Укрінформ
Кремль запустив складну інформаційну кампанію, спрямовану на обґрунтування своїй внутрішній авдиторії, чому Росія надає перевагу збереженню ініціативи на сході України, а не негайному виведенню українських військ із Курської області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Близькі до президента Росії Володимира Путіна джерела у російському уряді повідомили місцевим медіа, що Кремль активно намагається змусити російське суспільство прийняти обмежену українську присутність у Курській області як «нову норму» та применшити значення вторгнення ЗСУ.

Джерела зазначили, що Кремль використовує пропаганду, щоб спонукати росіян чекати повернення російськими військами собі цих територій після «неминучої» поразки України на сході.

Вони також додали, що російська влада перенаправляє занепокоєння росіян щодо Курської області, стурбувавши суспільство кампаніями із надання гуманітарної допомоги постраждалим жителям Курської області, а також зауважили, що Кремль вирішив не скасовувати заплановані на вересень вибори губернатора Курської області, щоб мінімізувати паніку в регіоні.

Водночас російська Центральна виборча комісія вирішила відкласти місцеві вибори у семи районах Курської області, які постраждали від бойових дій, з огляду на безпекові ризики.

Експерти ISW вважають, що така тривала окупація російської території українськими військами підриває давні наративи Кремля про те, чому Росія взагалі веде війну. Кремль показував своє вторгнення в Україну як оборонну війну, спрямовану на захист російського суверенітету і територіальної цілісності, йдеться у звіті.

Читайте також: Москва заявила, що не вестиме мирні переговори на тлі операції ЗСУ в Курській області - ЗМІ

На думку аналітиків Інституту, розслаблений підхід Кремля до часового аспекту означає, що російська влада віддає перевагу тактичним успіхам в Україні, а не швидкому відновленню територіальної цілісності Росії у Курській області. Це очевидне рішення підриває низку давніх наративів про «червоні лінії» Росії, йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 20 серпня Збройні сили України контролювали понад 1260 квадратних кілометрів території та 93 населені пункти у Курській області (РФ).

Фото ілюстративне: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-