На фронті за добу відбулося 155 боєзіткнень

Дані Генштабу

На фронті минулої доби відбулися загалом 155 бойових зіткнень, ситуація залишається складною.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 середи, 2 жовтня.

"Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдаючи ворогу максимальних втрат", – зазначили в Генштабі.

Згідно з уточненою інформацією, учора російська армія завдала по позиціях Сил оборони й населених пунктах України 68 авіаційних ударів із застосуванням 124 керованих авіабомб, випустила дві ракети.

Понад 3810 разів війська РФ обстріляли населені пункти й позиції українських захисників, зокрема 124 рази – з реактивних систем залпового вогню.

Ворожих авіаударів зазнали, зокрема, райони Білопілля, Вишеньків, Студенка, Павлівки, Степного, Токарівки, Уланового, Липців, Вовчанська, Петропавлівки, Кругляківки, Надії, Маркового, Часового Яру, Костянтинівки, Клєбана Бика, Романівки, Берестка, Чунишиного, Водянського, Покровська, Богоявленки, Новопавлівки та Запоріжжя.

Українська авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони вчора завдали вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії.

На Харківському напрямку війська РФ продовжували наступальні (штурмові) дії. Загалом там відбулися шість бойових зіткнень. Бої точилися, зокрема, у районах Стариці та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку за добу відбулися 25 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії загарбників біля Синьківки, Новоосинового, Курелівки, Новоселівки, Вишневого, Колісниківки, Глушківки та Кругляківки.

На Лиманському напрямку російська армія атакувала 17 разів, намагаючись просунутися неподалік від Часового Яру, Григорівки та в напрямку Ступочків.

На Краматорському напрямку загарбники атакували вісім разів поблизу Андріївки, Кліщіївки, Майського та Маркового. Ситуація перебуває під контролем Сил оборони.

На Торецькому напрямку війська РФ за підтримки авіації здійснили 16 атак неподалік від Торецька та Щербинівки.

Читайте також: Ворог майже в центрі Вугледара, у місті залишаються 107 жителів - Філашкін

На Покровському напрямку захисники України відбивали 25 штурмових і наступальних дій російської армії поблизу Воздвиженки, Миролюбівки, Красного Яру, Лисівки, Новогродівки й Селідового. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Миролюбівки, Єлізаветівки та Лисівки, росіяни активно застосовували авіацію.

На Курахівському напрямку українські захисники відбили 25 атак у районах Цукуриного, Гірника, Георгіївки, Костянтинівки й Катеринівки.

На Времівському напрямку, за уточненими даними, російська армія здійснила безуспішну атаку на позиції Сил оборони в напрямку Богоявленки.

На Оріхівському напрямку минулої доби загарбники сім разів атакували українські позиції неподалік від Новоданилівки, Малих Щербаків і Кам’янського.

Читайте також: На Харківському напрямку ускладнилася ситуація, ворог збільшив активність - військові

На Волинському та Поліському напрямках ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями російські війська продовжують активно застосовувати зі своєї території артилерію й авіацію для ударів по українських населених пунктах.

Операція Сил оборони України в Курській області РФ триває. За минулу добу російська армія завдала по цьому регіону ударів 20 керованими авіабомбами.

Як повідомляв Укрінформ, за добу Сили оборони ліквідували ще 1130 російських загарбників, знищили понад сто одиниць ворожої техніки.

Фото: 121 окрема бригада ТРо