На Харківському напрямку ускладнилася ситуація, ворог збільшив активність - військові

На Харківському напрямку ускладнилася ситуація, ворог збільшив активність - військові

Укрінформ
На Харківському напрямку ворог збільшив свою активність, Сили оборони України стримують натиск російських окупаційних військ. За минулу добу знищено понад 200 окупантів та 100 одиниць ОВТ.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Оперативно-тактичного угруповання «Харків».

«Оперативна обстановка на Харківському напрямку ускладнилася і характеризується збільшенням активності противника. Сили оборони України стримують натиск російських окупаційних військ», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в районі населеного пункту Глибоке противник продовжує проводити активні заходи з встановлення мінних загороджень. В районі Лук'янців окупанти закріплюються на займаних позиціях 380 мотострілецького полку 47-ї танкової дивізії 1 танкової армії, в той же час серед особового складу полку продовжують відмічатись випадки самовільного залишення позицій.

Крім того, у Вовчанську противник впродовж минулої доби понад десять разів намагався штурмувати позиції Сил оборони України, зазнав втрат в живій силі та техніці та відступив. Наразі ворог здійснює поодиноке переміщення особового складу для евакуації втрат та поповнення поточного некомплекту особового складу.

За інформацією пресслужби, протягом минулої доби відбулося 16 бойових зіткнень. Російські війська завдали 1 авіаудар з використанням 1 КАБу та завдали 56 ударів дронами-камікадзе, здійснили 418 обстрілів позицій захисників України.

За минулу добу Сили оборони знищили 202 окупанти, 100 одиниць озброєння та військової техніки, 69 укриттів для особового складу, 3 місця зберігання боєприпасів.

Читайте також: Сили оборони контролюють Часовоярський напрямок фронту - військові

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ у живій силі з 24 лютого 2022 року по 1 жовтня 2024 року складають близько 654 430 осіб, зокрема за останню добу ліквідовані 1370 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-