У Польщі кажуть про замалу кількість бажаючих записатися до Українського легіону

Польща готова навчати українських військових з Українського легіону, але кількість бажаючих записати до нього є «замалою».

Про це в ефірі Wirtualna Polska заявив у середу віцепремʼєр-міністр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, передає Укрінформ.

Як зазначив урядовець, польська сторона підготувалася до тренування Українського легіону, як це було передбачено безпековою угодою, підписаною між Польщею й Україною в липні цього року. Він зауважив, що Варшава вже підготувала понад 20 тис. українських військових в Польщі, що найбільше серед країн в межах місії ЄС і двосторонніх відносин.

«Ми не відповідаємо за рекрутацію (до Українського легіону – ред.), а відповідаємо за підготовку і навчання. Ми готові до цього навчання, але кількість осіб, яка мала зголоситися з українського боку, є замалою», - констатував польський віцепремʼєр.

За його словами, польська сторона «перебуває в готовності від початку вересня».

«Декларації з українського боку були такі, що це буде дуже велика кількість, з якої може навіть бути сформована одна бригада, тобто кілька тисяч осіб. Але немає стільки бажаючих», - сказав Косіняк-Камиш.

Читайте також: Київ і Варшава домовилися не розкривати деталі про Український легіон через ризик саботажу з боку РФ

Він також додав, що у польському суспільстві «викликає певні емоції» той факт, що є значна потреба в українських військових, а багато молодих чоловіків (в Польщі – ред.), які говорять українською, не зголошуються (до Українського легіону – ред.).

Як повідомляв Укрінформ, підписана 8 липня у Варшаві безпекова угода передбачає створення на території Польщі українського легіону, нового добровольчого підрозділу.