Київ і Варшава домовилися не розкривати деталі про Український легіон через ризик саботажу з боку РФ

Київ і Варшава домовилися не розкривати деталі про Український легіон через ризик саботажу з боку РФ

Укрінформ
Підготовчі заходи для створення Українського легіону в Польщі перебувають на стадії доопрацювання міністерствами оборони обох країн.

Про це на пресконференції у Києві повідомили міністри закордонних справ України і Польщі Андрій Сибіга і Радослав Сікорський, передає кореспондент Укрінформу.

Сибіга нагадав, що у двосторонній безпековій угоді є положення, яке передбачає взаємодію у підготовці підрозділу українських добровольців, котрі проживають за кордоном.

«Для того, щоб це перейшло в практичну площину, мають відбутися підготовчі кроки по лінії Міноборони, вони зараз на стаді фіналізації. Після завершення усіх підготовчих заходів це перейде у практичну площину», - сказав глава українського МЗС.

Читайте також: Для вступу в Український легіон у Польщі зареєструвалися кілька тисяч осіб - Сікорський

Своєю чергою Сікорський зазначив, що обговорював це питання з українським колегою, аби воно «рушило з місця». Водночас він підкреслив, що Варшава і Київ публічно не оприлюднюватимуть деталі, «щоб не давати Росії можливості здійснювати акти саботажу, які вже відбуваються в Польщі».

«Ми просунулися в цій справі. Польща підтримує готовність до навчання української бригади за наші кошти», - сказав польський міністр.

Читайте також: Добровольці Українського легіону в Польщі пройдуть найсучаснішу підготовку - Умєров

Як повідомляв Укрінформ, підписана 8 липня у Варшаві безпекова угода між Україною і Польщею передбачає створення на території РП нового добровольчого підрозділу - Українського легіону, який складатиметься з українців, котрі проживають за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-