Центр масштабування технологічних рішень тестує у військах 44 проєкти

Ексклюзив

Центр масштабування технологічних рішень, який є розробником і центром експертизи з цифровізації армії та мілтеку, веде більше 50 проєктів, з яких 67% на фінальній стадії розробки.

Про це у коментарі Укрінформу розповів начальник Центру масштабування технологічних рішень капітан Валерій Чуркін.

«ЦМТР веде більше 50 проєктів, з яких 67% на фінальній стадії розробки. Проводиться безпосереднє тестування у військах 44 проєктів. За напрямками можна виділити сучасні інформаційні системи суто військового призначення з планування, застосування, ситуаційної обізнаності та штучного інтелекту, а також ряд проєктів з адміністративної діяльності, руху, обліку та списання майна, організації та забезпечення підготовки та навчання і багато інших», - розповів Чуркін.

Заступник головнокомандувача ЗСУ полковник Андрій Лебеденко відзначив, що розвиток ІТ-сфери у Збройних силах України є одним з пріоритетів.

«Відповідно до рішень головнокомандувача в Збройних силах України чітко сплановано та системно втілюються процеси упорядкування, ініціації, розробки та впровадження ефективних ІТ-рішень, інформаційних систем, програмно-апаратних комплексів, що максимально охоплюють планування та застосування військ, управління зброєю, автоматизацію розвідки та логістичного забезпечення, великий пакет проєктів присвячений адміністративній діяльності. Проаналізований стан виконання, відповідність сучасним вимогам ІТ-рішень, що виконуються, та проведені певні організаційні заходи, спрямовані на систематизацію ведення проєктів з розробки та впровадження новітнього програмного забезпечення», - сказав Лебеденко Укрінформу.

За його словами, зокрема, збільшена кількість військових організаційних структур, які відповідають за впровадження та розвиток програмного забезпечення в Збройних силах України.

Читайте також: Автоматизація обліку особового складу: ЗСУ впроваджують систему «Імпульс»

Як розповів начальник Управління інноваційної діяльності ЗСУ полковник Віталій Добрянський, загальна екосистема ІТ сфери сформована з Управління розвитку та автоматизації Збройних сил України з вертикаллю функціональних підрозділів у всіх видах та родах військ і спеціалізованим центром впровадження й підтримки автоматизованих систем, Центру масштабування технологічних рішень Державного науково-дослідного інституту, лабораторій та кафедр наукових установ Збройних сил України за напрямками діяльності й інших військових організаційних структур.

Як повідомлялося, 8 серпня Міністерство оборони презентувало застосунок "Армія+", що дає старт цифровізації документообігу в Збройних силах.

Фото: Центру масштабування технологічних рішень