Командир Cats Squad: Війна - найгірше, що є у людства, але вона дає великий поштовх до розвитку

Відео

Україна повинна сконцентруватися на виробництві власних технологій, збільшити автоматизацію процесу виробництва і модернізувати військо. А кількість людей на фронті навпаки треба зменшити: воювати має професійна і добре оснащена армія.

Таку думку висловив нацгвардієць, засновник проєкту Future Force, командир спеціальної групи Cats Squad Олександр Новосельський із позивним «Азов» у програмі «Станція Краматорськ», що вийшла 9 жовтня на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

За словами Новосельського, війна – це найгірше, що є у людства, але водночас – це і перспективи розвитку, вона дає поштовх рухатися вперед.

«У нас реально вже є кілька крутих проєктів із виробництва та удосконалення дронів, але потрібно йти далі. Чому б не створити в Україні компанію, що вироблятиме комплектуючі до безпілотників? Ми можемо попросити союзників продати нам технології з виробництва мікрочипів», – вважає засновник проєкту Future Force.

Нацгвардієць упевнений, що віддавати мільйонні збори китайцям на дрони – недоцільно, а Україна не гірша за Тайвань і має багато розумних людей, які здатні творити технологічні дива. «Я знаю компанії, які вже роблять пропелери для FPV-дронів, корпуси, польотні контролери, антени. Є замовлення в Європу, всі цікавляться зараз дронами! Європейці закуповують, приїжджають сюди, відкривають свої фірми у нас», – зауважив він.

Водночас військовий вважає, що українці мають певний комплекс меншовартості, який заважає розвивати власні технології. Він зауважує: «Ми першими отримуємо нові ворожі технології. От збили якийсь "Орлан" останньої генерації і чомусь відразу показуємо іноземцям, навіть не за кошти якісь, а так, наче заради похвали. А могли б самі взятися за впровадження у виробництво і не втрачати чудової можливості».

Крім того, впевнений Новосельський, нові компанії з виробництва дронів – це можливість продовжити роботу на перемогу для сотень тих військових ветеранів, що більше не можуть воювати через втрачене здоров’я, але і не можуть знайти себе у мирному житті, прагнучи помститися ворогам за загиблих побратимів.

Читайте також: Військовий Олександр Новосельський у «Станції Краматорськ»: Замість людей повинні воювати машини

Олександр Новосельський – командир спеціальної групи Cats Squad, засновник проєкту Future Force. У 2014-2017 роках служив у «Азові», у 2022-му повернувся на фронт у складі спеціального розвідувального підрозділу Національної гвардії. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Як повідомлялося, «Станція Краматорськ» – це спільний продукт Укрінформу та Центру протидії з дезінформацією при РНБО. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя та водночас висвітлити основні російські ІПСО на тему армії та війни.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.