Військовий Олександр Новосельський у «Станції Краматорськ»: Замість людей повинні воювати машини

Військовий Олександр Новосельський у «Станції Краматорськ»: Замість людей повинні воювати машини

Анонс
Укрінформ
У війні з Росією Україна не може перемогти чисельністю, тож замість людей повинні воювати машини.

Таку думку висловив нацгвардієць, засновник проєкту Future Force, командир спеціальної групи Cats Squad Олександр Новосельський з позивним «Азов» у програмі «Станція Краматорськ», що вийде на новому Ютуб-каналі Укрінформу в середу, 9 жовтня, о 19:00. 

За словами військового, навіть якщо українець уб'є п’ятьох росіян, це не означатиме, що ми переможемо, бо вони далі народжуються, а також набирають найманців зі Сходу та Африки. Він додав, що «фізично, у співвідношенні один до п'яти, ми будемо просто тримати паритет, тому нам потрібні машини».

«Ми розуміємо, що у війні з Росією не можемо перемагати чисельністю. Замість людей у нас повинні воювати машини, ми працюємо зараз над тим, щоб виїзні інструктори навчали бійців основам аеророзвідки та керуванню дронами одразу на передовій», – розповів Новосельський.

Нацгвардієць стверджує, що FPV-дрони – це не просто цікава зброя, це – філософія цієї війни і наразі єдиний вихід, щоби перемогти ворога. За його словами, в України немає зараз часу на достатню підготовку воїнів, на відміну від РФ, яка готувалася до війни задовго до її початку та методично виховувала покоління «путінюгендів», «молодогвардійців» тощо.

«Війна з Росією зараз схожа на гонку озброєнь, безпілотники постійно вдосконалюють», – зауважив військовий. За його словами, вже навіть є таке поняття, як «машинний зір».

«Дрон долітає до цілі ураження, хоч вона і під супер-РЕБом, наприклад Борисоглєбськ якийсь за тисячі кілометрів. Підлітаєш туди, бачиш вже свою ціль, фіксуєш і все – далі дрон на автопілоті летить туди сам і вражає ціль, йому більше не потрібен радіозв'язок. Це є і вже практикується, поки що на статичних цілях. Але в Росії над цим ще тільки працюють», – розповів про успіхи українських розробників Новосельський.

Він вважає, що майбутнє армії – у злагодженій взаємодії та комунікації. Як приклад, наводить злагодженість дій спецпідрозділу «Азов».

Читайте також: Або держава виховує вмотивованих людей, або нам потрібна наймана армія - військовий

«Азовці – з ніг до голови оснащені бійці, з приладами нічного бачення, цілевказівниками і супердосвідом. Групу під час наступу прикривають Heavy Shot-дрони, гудіння яких глушить мінометна артилерія, і все це у прямому етері бачать у штабі, звідки керують наступом. Азовці блискавично захоплюють ворога прямо у бліндажах, знищують точки, беруть полонених. Це – Сили спеціальних операцій, по суті, з таких і повинна складатись професійна армія», – переконує Новосельський.

Олександр Новосельський – командир спеціальної групи Cats Squad, засновник проєкту Future Force. У 2014-2017 роках служив у «Азові», в 2022-му повернувся на фронт у складі спеціального розвідувального підрозділу Національної гвардії. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Як повідомлялося, «Станція Краматорськ» – це спільний продукт Укрінформу та Центру протидії з дезінформацією при РНБО. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя та водночас висвітлити основні російські ІПСО на тему армії та війни.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-