Прокурор клопотатиме про арешт військовослужбовця Гнезділова - ОГП

Ексклюзив

Прокуратура підготувала клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова, якому інкримінують дезертирство за самовільне залишення військової частини.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець.

«Прокурор підготував клопотання про обрання Гнезділову запобіжного заходу у вигляді арешту без права внесення застави», - сказала вона.

Максимець додала, що прокурор подасть клопотання до Печерського райсуду «сьогодні-завтра».

Читайте також: СБУ затримала дезертира, який коригував російські удари по Вінниччині та Сумщині

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня працівники ДБР затримали військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова, який самовільно залишив військову частину і написав про це у соцмережах 21 вересня.

Читайте також: Колишній одеський військком Борисов замість служби у грудні 2022 року відпочивав на Сейшелах

Йому повідомили про підозру у дезертирстві.

Сергій Гнезділов - громадський активіст та учасник російсько-української війни. Він пішов добровольцем до Збройних сил України у 2019 році, взявши академвідпустку під час навчання на кафедрі журналістики у Львівській політехніці. Брав участь у боях на Донеччині, включаючи Піски та Бахмут.

Він є засновником культурного фестивалю «ВиделкаFest» у Вилковму на Одещині та ведучим подкасту, де говорить з військовими та порушує питання мілітаризації суспільства.