ДБР затримало військового Гнезділова, який залишив військову частину і заявив про це публічно

ДБР затримало військового Гнезділова, який залишив військову частину і заявив про це публічно

Фото, відео
Укрінформ
Працівники ДБР затримали військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади, який самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соцмережі 21 вересня.

Про це інформує пресслужба відомства.

Як зазначається, 23 вересня 2024 року Донецька спецпрокуратура у сфері оборони Східного регіону за фактом публікацій у ЗМІ відкрила провадження щодо дезертирства військовослужбовця та доручила розслідування Бюро.

Наступного дня у бригаді також призначили службове розслідування, за результатами якого визнали, що військовий «вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення».

Попередньо встановлено, що на початку вересня військовослужбовець був направлений до госпіталю для медогляду ВЛК, однак насправді обстеження не проходив та в медзакладі не перебував, а після завершення визначеного терміну ВЛК до місця служби не повернувся та впродовж двох тижнів фактично переховувався від правоохоронців.

Читайте також: СБУ затримала дезертира, який коригував російські удари по Вінниччині та Сумщині

У ДБР не називають ім’я військового, але джерела в правоохоронних органах повідомило Укрінформу, що затримано Сергія Гнезділова, який у Фейсбуці вересні публічно повідомив, що залишив військову частину.

Своє затримання Гнезділов підтвердив у Фейсбуці.

Сергій Гнезділов - український військовий, громадський активіст та учасник російсько-української війни. Він пішов добровольцем до Збройних сил України у 2019 році, взявши академвідпустку під час навчання на кафедрі журналістики у Львівській політехніці.

Гнезділов брав участь у боях на Донеччині, включаючи Піски та Бахмут. Також він є засновником культурного фестивалю "ВиделкаFest" у своєму рідному місті Вилкове на Одещині та ведучим подкасту від hromadske "++ подкаст", де говорить з військовими та порушує питання мілітаризації суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-