Зеленський про неядерне стримування РФ: Німеччина могла б надати далекобійну зброю без дозволу на використання

Німеччина могла б надати Україні далекобійну зброю, але не давати дозвіл на її використання. Це б продемонструвало підтримку ФРН другого та третього пунктів Плану перемоги.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив під час пресконференції за підсумками участі в засіданні Європейської ради, передає кореспондент Укрінформу.

«Німеччина могла б надати нам далекобійну зброю, але не дати дозвіл (на її використання — ред.). Це б продемонструвало підтримку Німеччиною третього пункту Плану перемоги, а по другому пункту сказали б, що ми передаємо цей арсенал, але без дозволу, для того, щоб перевірити, чи росіяни дійсно готові припинити війну, чи ні», - сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Він нагадав, що Німеччина наразі не постачає Україні далекобійну зброю. Водночас він наголосив, що «вона нам потрібна».

Читайте також: Зеленський представив План перемоги на саміті Євросоюзу

Як повідомлялося, другий пункт Плану перемоги стосується оборони. Він містить чіткий перелік зброї, яка має бути надана від партнерів і здатна підтримувати силу наших воїнів.

Третій пункт Плану – стримування. За словами Зеленського, Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту країни від будь-якої військової загрози з боку Росії.

Фото: ОП