Зеленський представив План перемоги на саміті Євросоюзу

Зеленський представив План перемоги на саміті Євросоюзу

Відео
Укрінформ
Президент України представив План перемоги на саміті Європейського Союзу, що проходить у Брюсселі.

Як передає Укрінформ, глава держави озвучив п’ять пунктів Плану перемоги під час виступу на саміті.

«Росія буде примушена піти дипломатичним шляхом лише тоді, коли коли зрозуміє, що не досягне нічого силою. Цей План якраз про те, що для цього потрібно», - заявив Зеленський.

План перемоги включає п’ять пунктів: перший - геополітичний, другий і третій - військові, четвертий - економічний, п’ятий - безпековий.

«Перший пункт - це запрошення в НАТО. Повноправне членство настане пізніше. Путін має зрозуміти, що його геополітичні розрахунки неправильні», - наголосив Зеленський.

Другий пункт, за його словами, стосується оборони.

Він зазначив, що є чіткий перелік зброї, яка здатна підтримувати силу українських воїнів. А завдяки Курській операції стало очевидним, що Путін не має достатньо сили, щоб триматись, коли тиск справді міцний. Тому, за словами Зеленського, необхідно укомплектувати усі бригади без обмежень, а також посилити ППО якомога швидше.

Читайте також: Зеленський зустрівся із президентом Євроради

Третій пункт плану, за словами Президента, – стримування.

Як сказав Зеленський, Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту країни від будь-якої військової загрози з боку Росії.

У четвертому пункті плану йдеться про стратегічний економічний потенціал.

За словами Зеленського, Україна пропонує Сполученим Штатам разом із визначеними партнерами, зокрема це Євросоюз, укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних в Україні критичних ресурсів, зокрема, урану, титану, літію, графіту та інших стратегічно цінних ресурсів, спільного інвестування та використання відповідного економічного потенціалу.

Цей пункт, підкреслив Президент, передбачає також посилення санкційного тиску на агресора.

П’ятий пункт, за його словами, розрахований на повоєнний час.

За словами Президента, після цієї війни Україна матиме найбільш досвідчених воїнів. Зеленський прогнозує, що у разі згоди партнерів після війни можливе заміщення окремих військових контингентів збройних сил США, які дислоковані у Європі чи на інших континентах, українськими підрозділами. «Але для цього ми, звичайно, маємо перемогти», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: План перемоги: примус РФ до миру та спроба відродити віру Заходу в себе

Як повідомляв Укрінформ, учора, 16 жовтня, Зеленський представив План перемоги українському суспільству під час виступу у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-