Лише Україна вирішує, як використовувати далекобійні дрони власного виробництва - Остін

Українські дрони великого радіусу дії вже довели свою ефективність, навіть у порівнянні із високоточним ракетним озброєнням, і питання, як використовувати ці дрони українського виробництва є виключною компетенцією самої України.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі міністрів оборони НАТО заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили, як українці використовують ударні спроможності своїх дронів великої дальності з великою ефективністю. Нещодавно були вражені кілька складів постачання боєприпасів стратегічного рівня, що відбилося на полі бою. Важливо, що вони (українці - ред.) здатні виробляти ці БПЛА, і можуть швидко нарощувати обсяги такого виробництва», - зазначив Ллойд Остін.

Він зауважив, що БПЛА довели свою спроможність бути дуже точними та ефективними, навіть у порівнянні із ракетним озброєнням, і при цьому залишаються не такою коштовною зброєю.

«Одна високоточна керована ракета в деяких випадках коштує до мільярда доларів. БПЛА, які виробляються у великих кількостях, складають фрагмент від таких витрат. Тож, якщо подивитися на фінансовий баланс та на ефект, який досягається на полі бою, я думаю, що це чудові спроможності. Як вони (українці - ред.) використовують ці спроможності, які самі виробляють, - це їхня справа», - додав міністр оборони США.

Читайте також: Остін про ядерні погрози Росії: США і союзники по НАТО готові стояти поряд з Україною тривалий час

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулася дводенна зустріч міністрів оборони НАТО, одним з ключових питань якої було продовження військової підтримки України. Вчора в рамках цієї зустрічі відбулося засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, до якого долучився Президент України Володимир Зеленський. Він представив союзникам український План перемоги.