Остін про ядерні погрози Росії: США і союзники по НАТО готові стояти поряд з Україною тривалий час

Остін про ядерні погрози Росії: США і союзники по НАТО готові стояти поряд з Україною тривалий час

Укрінформ
Сполучені Штати та інші союзники по НАТО готові стояти тривалий час поряд з Україною, яка бореться проти російської агресії, незважаючи на ядерну риторику Росії.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі міністрів оборони НАТО заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора ми провели зустріч Україна-НАТО. Міністр Умєров надав нам інформацію про розвиток подій. Ми висловили чіткі зобов’язання з підтримки вільної та суверенної України. Союзники по НАТО, як і інші країни доброї волі по усьому світу, продовжують стояти за українських суверенітет та за її право на самооборону. Сполучені Штати та наші союзники по НАТО, наші партнери, готові стояти поряд з Україною тривалий час, та підтримувати одне одного», - зазначив Ллойд Остін.

Він окремо наголосив на тому, що зобов’язання США за статтею 5 Вашингтонського договору залишаються непорушними і твердими: США готові захищати суверенітет та територію кожної країни-союзниці.

Відповідаючи на запитання журналістів про те. чи працює ядерний шантаж Росії і чи стримує союзників від підтримки України, міністр оборони США зауважив, що така риторика не досягає мети.

«В тому, що стосується ядерних погроз Путіна, - я вже говорив декілька разів, що будь-які ядерні погрози є бездумними і небезпечними. Ми закликаємо Путіна та інших не застосовувати такого роду мову», - сказав Ллойд Остін.

Відповідаючи на запитання, чи підтримують США План перемоги Президента Зеленського, глава Пентагону наголосив, що США та союзники по Альянсу роблять все можливе, щоб надати Україні безпекову допомогу та підтримати Президента у досягненні визначених завдань.

Читайте також: Адміністрація США віддана підтримці України й Ізраїлю - Пентагон

«План перемоги – це план Президента Зеленського. Чого ми всі прагнемо - це забезпечити взаємозв’язок військових цілей і стратегічних завдань. Цей діалог триває. Я зустрічався з міністром Умєровим сьогодні, ми обговорили декілька речей. Ми сфокусовані на тому, щоб зробити все можливе для підтримки Плану перемоги і Президента Зеленського. Це не моє завдання - давати публічні коментарі його плану. Ми надавали Україні безпекову допомогу протягом більше двох з половиною років, і ми будемо продовжувати це робити», - наголосив міністр оборони США.

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулася дводенна зустріч міністрів оборони НАТО, одним із ключових питань якої було продовження військової підтримки України. Вчора в рамках цієї зустрічі відбулося засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, до якого долучився Президент України Володимир Зеленський. Він представив союзникам український План перемоги.

Фото: Ллойд Остін/Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-