У Британії майбутніх командирів взводів ЗСУ навчають веденню бойових дій у місті

Відео

У Великій Британії інструктори з Австралії та Фінляндії проводять для українських військових - майбутніх командирів взводів інтенсивні тренування з удосконалення навичок ведення бойових дій у міській забудові.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Навчання проходять у рамках багатонаціональної операції ІНТЕРФЛЕКС.

Майбутнім командирам взводів проводять практичні лекції з пересування в урбанізованій місцевості, входу в будівлі, роботи з кутами та перешкодами, а також розглядають тактику взводу та відділення під час атаки на міську забудову.

Після цього курсанти самостійно здійснюють підготовку бойового наказу, використовуючи дані розвідки та залучення артилерійських підрозділів і здійснюють штурм будівель, де розташувався ворог.

Читайте також: У Британії українських військових навчають долати смуги перешкод

На заняттях кожен по черзі виконує роль командира взводу, самостійно плануючи операції та віддаючи бойові накази, щоб максимально підготуватися до виконання бойових завдань. Інші учасники по черзі беруть на себе ролі командирів відділень та штурмовиків, забезпечуючи злагодженість дій під час навчань.

Ці тренування допомагають українським військовим вдосконалювати навички, необхідні для ефективного виконання бойових завдань у складних умовах міської війни.

Читайте також: У Британії майбутні українські командири вдосконалюють навички штурму окопів

Як повідомляв Укрінформ, канадські інструктори в рамках навчальної місії UNIFIER навчають українських військових складним медичним навичкам, що надасть пораненим бійцям більше шансів вижити після бойових поранень.